Az Eltörölni Frankot szinopszisa szerint, 1983-ban, a vasfüggöny mögött, Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.
 
Az Eltörölni Frankot forgatókönyve a 2018-as Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Feature Launchin Development díjat, számos nemzetközi workshopba és szakmai programba meghívást kapott. A főszerepet a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin játssza, aki a magyar underground zene egyik legígéretesebb tehetsége.

Fabricius Gábor / forrás: Otherside Stories

A filmben fontos szerepet kapott, a már több nemzetközi elismeréssel díjazott, fiatal erdélyi színésznő, Blénesi Kincső és a Junior Prima díjas Waskovics Andrea. Az Eltörölni Frankot főbb szerepeiben olyan ismert színészeket is láthatunk, mint Bánsági Ildikó, Lénárt István, Székely B. Miklós vagy a koreográfus Frenák Pál.

Az Eltörölni Frankot látványvilágát a számos hollywoodi szuperprodukcióban közreműködő világhírű szakember, az izlandi Eggert Ketilsson teremtette meg. A film operatőre Dobos Tamás, vágója Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett. A hangért Zányi Tamás, a jelmezekért Sinkovics Judit felelt. Fabricius Gábor konzulense Gazdag Gyula rendező volt.
 
Fabricius Gábor író, filmrendező, munkái többnyire szociopolitikai és társadalomkritikai hatásokat mutatnak. Rövidfilmjeivel (Skinner, Dialogue) több mint száz nemzetközi filmfesztivál meghívottja, többek között Torontóban (TIFF), Londonban, Bostonban, Mumbaiban mutatkozott be és nyert díjakat.
 
Az Eltörölni Frankot az Otherside Stories gyártotta, a Nemzeti Filmintézet támogatásával, egy A-kategóriás nemzetközi fesztiválon mutatják majd be a filmet.

címlapkép: Fuchs Benjámin (fotó: Dobos Tamás)