Az egyedülálló műsorblokkot azzal a céllal hozták létre, hogy felhívja az emberek figyelmét az UNICEF jelenlegi, „Egységben a gyermekekért, egységesen az AIDS ellen” elnevezésű globális kampányára, és közvetett módon serkentse az adakozókedvet, mert a támogatásra nagyon nagy szükség van.

A The Bigger Picture házigazdája az UNICEF angliai elnöke, Lord Puttnam, aki a közelmúltban vehette át a BAFTA Fellowship díjat. A filmévad keretében Puttnam két általa kiválasztott filmet mutat be, amelyek az állampolgári jogokért vívott harcról szólnak. Ez a két mű az Ének az esőben és a Goodbye Mr Chips.

The Bigger Picture házigazdája az
UNICEF angliai elnöke, Lord Puttnam
 
Lord Puttnam elmondta: „Az UNICEF leírhatatlanul hálás a TCM-nek, amiért úgy döntött, hogy támogatja a szervezet öt évre szóló globális „Egységben a gyermekekért, egységesen az AIDS ellen” kampányát. A TCM The Bigger Picture tematikus blokkja új módon növeli az emberek felelősségtudatát, és remélhetőleg képes lesz érzékeltetni, mekkora szükség van a kezdeményezés támogatására. A mostani és a hasonló együttműködéseknek hála, továbbra is él bennünk a remény, hogy képesek lehetünk igazi változást hozni a több millió HIV/AIDS-fertőzött gyerek életébe szerte a világon.”

Alan Musa, a TCM alelnöke és csatornaigazgatója, így nyilatkozott: „Örülünk, hogy támogathatjuk ezt a mindenki számára inspiráló és hasznos ügyet. Ez az első alkalom, hogy a TCM külön időszakot szentel műsortervében az emberi felelősségtudat növelésének és a jótékonysági célra történő adomány-gyűjtésnek. Úgy érezzük, hogy televíziós csatornaként kötelességünk hirdetni és támogatni a globális ügyeket és eseményeket, és a jövőben is folytatni kívánjuk ezt a politikát.”

David Bull, az UNICEF angliai ügyvezető igazgatója hozzátette: „Az UNICEF leírhatatlanul hálás a TCM-nek, amiért úgy döntött, hogy támogatja a szervezet „Egységben a gyermekekért, egységesen az AIDS ellen” kampányát. Az UNICEF hosszú ideje élvezi nagykövetei és egyes hírességek támogatását, akik meghatározó szerepet játszanak a nevünkben végzett promóciókban, adakozásokban és pénzgyűjtésben. A TCM speciális filmévadja, a The Bigger Picture sajátos lehetőséget biztosít meghatározó támogatóink részére, hogy felhívják a világ figyelmét a gyermekek helyzetére. Reményeink szerint a The Bigger Picture segítségével szélesebb közönséget szólíthatunk meg, és felvilágosíthatjuk az embereket, hogyan válhatnak globális kampányunk támogatóivá.”

A program:

Április 25., kedd

21:00 Bevezető Lord David Puttnam társaságában
21:05 Goodbye Mr Chips (1939, fekete-fehér, Rendezte: Sam Woods, Főszerep-lők: Robert Donat és Greer Garson.) Klasszikus dráma, amely egy sokak által szeretett angliai iskolai tanár életének alakulását tárja elénk. Mr Chips iegy szigorú, középkorú tanárember, azonban egy jó asszony szerelme olyan jellemmé varázsolja, akiért mindenki rajong. 

Április 26., szerda

21:00 Bevezető Lord David Puttnam társaságában
21:05 Ének az esőben (1952, színes, Rendezte: Stanley Donen, Főszereplők: Gene Kelly és Debbie Reynolds.) Klasszikus hollywoodi  musical, amely áthidalta a némafilmekről hangosfilmekre való áttérés nehézségeit .  A sztárpáros,  Lina Lamont és Don Lockwood a szakítás mellett dönt, amikor kiderül, hogy Lina hangja egyenlő egy kellemetlen ricsajjal.

A TCM (Turner Classic Movies) minden idők legjobb filmklasszikusaiból válogat a 20-as évektől egészen 90-ig, olyan közvetítő szerepet vállalva, mely újraírja a filmek történelemi szerepét, az emberek filmekhez való viszonyulását. A TCM exkluzív sztárinterjúival kelti életre a képernyőt, ezen felül miden hónapot más-más nagyságnak szentel, különleges eseményekre, és próbavetítésekre invitálja nézőit. Amellett, hogy minden hónapnak más szakértő és filmkészítő a házigazdája, a TCM sajátos stílusú, egyedülálló klasszikus filmcsatorna.

A TCM kábeles, műholdas és földi digitális csatornákon érhető el Európában, Afrikában és a közel-keleti régióban 10 lokális nyelven: angolul, dánul, hollandul, franciául, görögül, héberül, lengyelül, norvégül, spanyolul és svédül. Turner Broadcasting System (TBS) Europe Ltd sugározza a Cartoon Network, TCM, és a CNN International műsorait Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban.