Július 20-án este 9 és éjfél közt a díszkivilágításban bárki gyönyörködhetett a nyár egyik legjobban várt filmjére hangolódva, amely Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével enged betekintést a Mattel ikonikus, a kislányok milliói körében kedvelt játékbaba álomvilágába.

A film bemutatója hatalmas mérföldkő Barbie, immár 64 évre visszanyúló karrierjében. Élőszereplős filmben először lép át a mozivászonra a világ kedvenc játékbabája, ami minket is arra sarkalt, hogy ezt a pillanatot feledhetetlenné tegyük Budapesten. Mindenképpen olyan eseményt akartunk ehhez az alkalomhoz párosítani, ami vidám, emlékezetes, közös élményként marad meg sokunk emlékezetében. A rózsaszín fényár igazi mesebirodalommá változtatja át a főváros egyik legkedveltebb, leglátogatottabb helyszínét köszönhetően Barbie-nak.” - mondta Török Kata, a Mattel magyarországi marketingvezetője.

 

A magyar alkotók által is inspirált film olyan világban játszódik, ahol mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze: Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) meg a többi Barbie és Ken. De még legtökéletesebb, legrózsaszínebb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát.

Greta Gerwig legújabb filmjében a nőideál megtestesítőjévé vált Barbie figurát állítja a valóság kihívása elé, hogy kritikát fogalmazzon meg a patriarchátusról és a Mattel működéséről." - írtuk a filmről. Hogy ez sikerül-e neki, kiderül a krtikánkból.