Chiko

Chiko (Denis Moschitto), az eddig piti gengszter megirigyli a nagymenők világát, a pénzt, a kocsikat és persze a csajokat, így a hamburgi alvilág feje Brownie (Moritz Bleibtreu) bandájába szegődik. Chiko gyorsan akar felemelkedni, és ráveszi a főnököt, hogy őt bízza meg a fű terjesztésével; tíz nap áll rendelkezésére, hogy eladjon belőle tíz kilót. Ebben segítenek neki gyerekkori cimborái Tibet és Curly. Az üzlet szépen beindul, hoz is jól a konyhára, úgy tűnik, a fiúk megtalálták a tutit, és közel állnak álmaik megvalósításához.

Rajzanak a csajok, nem probléma már a smuck és a mercédesz sem. Aztán Tibet, Chiko legjobb barátja, akit szinte testvéreként szeret, nem bír magával és elkezd a saját szakállára dolgozni. Nem marad el a büntetés Brownie részéről, szeget vernek Tibet lábába. Ez testvérek közt bosszút kíván, de túl jól megy az üzlet, Chiko Brownie mellett marad, aki megbízza őt a kokainüzlettel. Aztán még bonyolódnak, és ahogy ez a gengsztereknél lenni szokott, nem jól sülnek el a dolgok, és életben sem sokan maradnak.

Az utazás lassan ámokfutássá és rémálommá változik
Transsiberian

Transsiberian

Woody Harrelson (Roy) nem mindennapi szerepben, szerelmes papucsférjként tűnik fel Emily Mortimer (Jessie) oldalán. A pár pekingi tartózkodása után úgy dönt, hogy még elutaznak Moszkvába a Transszibériai vasúttal, hogy némi kalanddal frissítsék fel unalomba fulladó házasságukat. A vonaton találkoznak egy fiatal párral Carlossal (Eduardo Noriega) és Abbyvel (Kate Mara), akik világjáró és világjárta nyelvtanároknak és kalandoroknak adják ki magukat. Az utazás lassan ámokfutássá és rémálommá változik,  kiderül, hogy Carlos és Abby drogcsempészek, Roy és Jessie pedig nem is olyan pipogya és unalmas alak, amilyennek kinéznek, persze ehhez kellenek az oroszországi sztyeppén átélt kalandok és Grinko nyomozó -- egyben gengszter (Ben Kingsley) -- beható, sőt néhol erőszakos segítsége. Fordulatos sztori, izgalmas, filmen ritkán látott helyszíneken, remek szereplőgárdával és színészi alakításokkal.

Gardens of the Night

Egy gyönyörű, szőke nyolc éves kislány iskolába indul. Egy férfi (Tom Arnold) állítja meg, aki a kutyáját keresi. A kis Leslie készségesen segít az idegennek, aki benne – nem úgy, mint a nézőben -- bizalmat kelt. Balsejtelmünk csak később igazolódik be, a kislányt csak iskolából hazafelé menet rabolják el. Leslie egy idegen szobában tér magához, a szobát egy szintén drogok befolyása alatt álló, vele egyidős kisfiúval Donnie-val osztja meg. Az emberrablók, későbbi kitartóik és közvetítőik lesznek. Donnie-nak azt mesélik, hogy eladták, Leslie-be pedig azt próbálják sikeresen beleszuggerálni, hogy a szülei hallani sem akarnak róla, mert már nem szeretik. A két gyerek egy általuk kreált világ meséivel éli túl a mindennapos erőszakot és megaláztatást. 17 évesen, tíz év fogság után az utcán landolnak.

A gyerekprostituáltak és az utcagyerekek helyzete
Gardens of the night


Leslie (Gillian Jacobs) prostituáltként próbál némi pénzt megkeresni és Donnie (Evan Ross) sem tesz másként. Egyik kilátástalan pillanatban Leslie a családsegítő szolgálathoz fordul segítségért. Itt tudja meg az igazságot, hogy a szülei évekig kerestették és visszavárják őt. Leslie elválik szoros szimbiózisban élő barátjától, és visszatér családjához, azaz a múltba. De Leslie már nem az a lány, aki tíz évvel ezelőtt volt, ő már nem ehhez a világhoz tartozik és talán nem is akar oda tartozni. Útnak indul, hogy megkeresse Donnie-t és befejezze kettőjük közös meséjét.

Damien Harris tizenhét évet fektetett a film megvalósításába, és ez látszik is rajta. Szuggesztív hitelességgel ábrázolja az emberrablók, a gyerekprostituáltak és az utcagyerekek helyzetét. A nyomasztó történet ugyan nyitva marad, de talán nincs teljesen veszve minden.