Csak akkor forgalomképes, ha fikció...

Nem mondhatja el ezt magáról heti két másik, francia premierfilm, a  Diamant 13, illetve a Versailles. Előbbiben Gerard Depardieu vitézkedik mint korrupt rendőr (536 budapesti néző), utóbbiban fiatalon elhunyt fiát láthatjuk utolsó szerepében (165 budapesti néző).

Nincs még hír a Szíven szúrt ország országos nézettségéről, csupán két adatot tudni: a veszprémi díszbemutatón 4000 néző látta a filmet, míg Budapesten 613-an. A kérdés érdekes: illeszthető-e (többségében eszképista) moziba járási szokásainkhoz egy ilyen típusú film? Vajon elmennek-e az emberek azért moziba, hogy megnézzék a Cozma-gyilkosság rekonstrukcióját, megnézzenek egy felzaklató bűntényről szóló dokumentumfilmet - azaz moziba való-e ez a film? Úgy tűnik nem, tévében bizonyára több nézőhöz jutna el, de erről csak az országos adatok megismerése után lehet nyugodt szívvel következtetni.

A top kettőben mindenesetre két valóságkerülő film található: második az X-men: Farkas 18 697 országos nézővel (összesen 41 176), első pedig a Star Trek mozifilm, J. J. Abrams filmje, sokak szerint az év eddigi legjobb blockbustere, 15 929 nézővel. Amerikában is tarolt a film, 76,5 millió dollárt hozott össze a nyitó hétvégén, ezzel az ez évi indítások között ez a második legjobb.

(forrás: odeon, box office mojo, országos terjesztési adatok)