A filmek kétségbeesetten próbálják elérni a nézőket, ez most leginkább Vin Dieseléknek sikerült

Made in Hungaria
:
13. hely 888. nézővel, összesen pedig 99 821 - a jövő héten a fővárosi nézettség biztosan átlépi a 100 ezret, előre is gratula. A Gettó milliomosnak erre még egy kicsit várnia kell, 96 190 nézőjébe beleszámít a múlt heti 1886 is, amivel a 8. helyet sikerül elérni. De közben elhagytunk egy másik premierfilmet: a 11. helyen 1184 nézővel nyitott a Papírrepülők, amely a premier előtti vetítésekkel együtt 3454 nézőt mondhat a magáénak. Hogy ez sok vagy kevés? Mindkettőre találunk érveket és hangzatos szólamokat: sok, mert rétegfilmről van szó, szubkultúrák és zenéjük hangzik fel, nem volt agybazúzós marketinghadjárata sem. Kevés, mert nem csak azoknak szól ez a film, akikről szól, hiteles-lendületes, Szemlén díjazott elsőfilm stb. Összességében azért szerintem az alkotók valamivel jobb kezdésre számítottak.

Az első négy helyezettből három premierfilm, és mint a múlt héten, most is lényegében egy filmről szól a lista. Ebből az is kitalálható, hogy a múlt heti abszolút első Szörnyek és űrlények lett a második 11 131 nézővel, összességében 3 ezerrel át is lépve a 30 ezres határt. A negyedik az a Dragonball: Evolúció lett, amelyről filmajánlónkban azt írtuk, a népesség elenyésző hányadát foglalkoztatják bizonyos megvalósítási kérdései. James Wong filmje 8 néző híján elérte a 4 ezres látogatottságot, ami arányaiban jobb eredmény, mint az amerikai satnya 4,7 milliós nyitóhétvégi bevétel és 8. hely. Nekem inkább meglepő, hogy az Egy boltkóros naplója a Dragonball nézőszámának duplájával lett a 3., a 8521-s szám azt jelentené, hogy 4260 csaj rángatta el a pasiját (vagy fordítva?), és még egy pszichológus is beesett egy vetítésre? A film anno Amerikában is a 4. helyen kezdett.

És nincs mese, ahogy azt mi is megjósoltuk, a Halálos iram, hm, bedriftelt az első helyre, 19 978 nézője durván a duplája az ezüstérmes Szörnyek és űrlényekének, és így Vin Diesel és a többiek gázadásos izgalmai ugyanolyan reakciókat váltottak ki a nyári melegnek nem bedőlő adrenalinhívekből, mint Amerikában, ahol az egy héttel ezelőtti nyitóhétvége 70 milliós bevételt hozott, szintén a Szörnyek és űrlények bevételeit megduplázva - és még mondja valaki, hogy el vagyunk maradva a világtrendektől!

(forrás: odeon.hu, box office mojo)