Bradbury állítása szerint már hat hónappal ezelőtt felhívta Moore cégét, hogy tiltakozzon a film címe ellen. Azonban csak egy bő héte történt, hogy a filmrendező egyáltalán visszahívta.

A Fahrenheit 451az a hőmérséklet, melyen a papír meggyullad. A regény egy futurisztikus társadalmat mutat be, ahol házakat és könyvtárakat gyújtanak fel, hogy elpusztítsák a bennlévő könyveket és ezáltal megakadályozzák az emberek önálló gondolkodását.

Michael Moore szerint a Fahrenheit 9/11 az a fok, ahol a szabadság lángra kap. Bradbury, aki politikailag kifejezetten függetlennek tartja magát, inkább elkerülné a pereskedést, és reméli, hogy az ügyet úgy tudják elrendezni, mint két úriember: "bízom benne, hogy Moore kezet nyújt nekem, és visszaadja a könyvemet és a címét.

A filmalkotók nevében nyilatkozó szóvívő szerint a filmesek a lehető legnagyobb tiszteletben tartják Bradbury munkásságát. "Az író könyve mindannyiunk számára nagy inspirációt jelentett, amikor ezt a filmet készítettük. Ha azonban valaki megnézi Moore munkáját, látni fogja, hogy a könyvvel szemben a cím arra utal igazából, hogy a film a szeptember 11. körül zajlódó valós és megtörtént eseményeket kutatja."