A BBC már eddig is támogatta a lelkes amatőröket a BBC Talent és a One-Minute Movie néven futó kezdeményezésekkel, melyek végtermékei szintén letölthetők a BBC Film oldalairól. A legújabb törekvés egy Film Network elnevezésű web-site, mely szintén a feltörekvő fiatal filmeseket hivatott segíteni.

"Két állami finanszírozású szervezet teljes egészében képes finanszírozni és lebonyolítani a projectet, sokkal jobban mint bármilyen más szerv" mondta el Paul Trijbits, a UK Film Council új tehetségek felkarolására szakosodott New Cinema Fund szekciójának vezetője.

Ahhoz, hogy egy film felkerüljön, bizonyos feltételeknek kell megfelelnie, ám ezek a feltételek inkább a túlságosan profi és nem a túl amatőr alkotásokat szűrik majd ki. „Csak 10 perc alatti, 10 000 fontnál kevesebb pénzből készült, digitális filmek kerülhetnek fel az oldalra” mondta el Trijbits, aki szerint ezek a szabályok leginkább a Lars von Trier és társai által kialakított Dogma „semmi flanc” megközelítésre hasonlítanak.

A Film Network oldal kulcsa a „közösségi funkcionalitás”. A filmesek bemutatkozó oldalakat készíthetnek maguknak, ötletekkel és jó tanácsokkal láthatják el egymást. Az oldalról egyéb rövidfilmes adatbázisok is elérhetőek, köztük a Short Circuit Films, a Shooting People és a onedotzero nevű oldalak is.

"Szeretnénk ugyanazt a közönséget megtalálni, mint a többi oldal” mondta el Gerard O'Malley, a BBC Interactive munkatársa. A Film Network jelenleg próba üzemmódban működik, egészen júniusig.