"A producerek tavaly újra felkértek a szerepre és én igent mondtam” –nyilatkozta Brosman egy mexikói sajtótájékoztatón, de rögtön hozzátette, hogy a producerek „nem nagyon tudják, hogyan menjenek tovább a sorozattal”.

Brosnan éppen a The Matador című filmet forgatja Mexikóban. Amikor megkérdezték tőle mit gondol ki lesz a következő James Bond egyszavas választ adott: „én”. Lehetséges utódként felmerült Ewan McGregor és Hugh Jackman neve is, utóbbi az X-Men filmek Wolverinejeként vált nagy kedvenccé.

A titkosügynököt az 1997-es Goldeneye óta megformáló Brosnant, sokan dicsérték, amiért képes volt új lendületet vinni a Bond sorozatba. A legutóbbi Halj meg máskor a Bond-filmek 42 éves történetének legsikeresebb darabja lett.

Brosnan négy filmje, a Goldeneye, A holnap markában, A világ nem elég, és a Halj meg máskor – összesen több mint másfél milliárd dolláros bevételt hozott. A következő epizódot 2005-ben kezdik el forgatni. A Matador mellet Borsnan Julianne Moore partnere lesz a Laws of Attractions című romantikus vígjátékban.