"Az éjszakai forgatásokat jól bírtuk, hosszabb távon is hozzá lehetett szokni. Az egész stáb nagyon kíméletesen bánt velünk." – mondta Klem Viktor, aki a filmbéli testvérpárból Jocit, a balhésabb fiút játssza, és akinek a felkészülés is tartogatott kihívásokat.

A forgatást megelőzően Klem többedmagával részt vett egy felkészítésen, ami komoly fizikai erőnlétet adott és a Fülöp-szigeteken népszerű harcművészet alapjaival is megismertette. "Magyar filmben szinte egyedülálló módon, összesen 10 hónapos mozgás-felkészítésen vettünk részt a hat főszereplővel. A Fülöp-szigeteki Eskrima Kali harcművészetet tanította meg hat-nyolc szakember. Heti három alakalommal, napi három órát edzettünk, majd a felkészülés végén még ennél is többet. Ezalatt megismerhettük egymás mozgáskultúráját és a csapat is elkezdett összekovácsolódni – mondta a színész, aki még hozzátette, hogy szerencsésnek érzi magát, hogy Goda Krisztinával forgathat.

veszettek2 600
(fotó: Kotschy Gábor)

Béli Ádám a filmben Ferit, Joci egyik társát személyesíti meg, és aki szintén már a forgatás megkezdése előtt nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy karaktere, kinézetében is hozza majd a megfelelő figurát. A szerep miatt egy piercinget is a nyelvébe tetetett. "Goda Krisztával sokat beszélgettünk arról, hogy milyen a karakterem – egyébként egy egyszerűbb, lobbanékony természetű srácot játszom. Azt akartuk, hogy ezt a kinézetem is kifejezze. Szóba került, hogy lehetne tetoválásom, vagy valamilyen testékszerem, ami 'morcosít' a megjelenésemen. Sokat egyeztettünk tetoválásokról, szakállviseletről és végül kitaláltam a nyelvpiercinget. Óvatosan mertem csak tálalni, mert nem tudtam, hogy Kriszta mit szól majd hozzá, de nagyon örült az ötletnek. Ezen kívül egy fülbevalót is berakattam." – meséli Ádám, és azt is hozzáteszi, hogy a forgatás előtt, időben kellett megcsináltatnia a piercing belövetést, hogy rendesen meggyógyuljon a nyelve és a beszédben se okozzon problémát az ékszer.

veszettek1 600
(fotó: Kotschy Gábor)

A stáb, a közel egy hónapos kazincbarcikai forgatás után július 8-án kezdte meg a munkát a fővárosban, ahol néhány külső és a belső jelenetek zöme kerül felvételre.

A film, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Megafilm gyártásában készül. Rendezője Goda Krisztina, producere Kálomista Gábor.