13 évvel azután, hogy a rendezői székben ülve Budapesten és környékén forgatta le A vér és méz földje című filmjét, Angelina Jolie visszatér Magyarországra – írja a Budapest Reporter és a 24.hu

A színésznő a legendás operaénekesnőt, Maria Callast fogja alakítani a Maria című filmben, ami a művész életének utolsó, Párizsban töltött éveiről szól. A tragikus sorsú Callas története már egy ideje foglalkoztatta Larraínt: a görög bevándorlócsaládból származású asszony New Yorkban nevelkedett, és korának legünnepeltebb szopránénekese, legismertebb sztárja volt, nem utolsósorban Aristotle Onassis görög hajómágnás szeretője, aki Jackie Kennedyért hagyta el. Callas ezután költözött Európába, 52 évesen szívinfarktusban hunyt el.

Pablo Larraín korábban Jackie Kennedyről (Jackie) és Diana hercegnéről (Spencer) is készített filmeket. Friss rendezése, az Augusto Pinochet chilei diktátort egy 250 éves vámpírként ábrázoló El Conde a nyár végén debütál a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál programjában.

Mindeközben Jolie friss rendezői munkáját zárja le, az Alessandro Baricco művén alapuló Without Blood Salma Hayek főszereplésével készül. A Budapest Reporter híre szerint a színésznő eksztatikus állapotban van, hogy megkapta Callas szerepét: "Nagyon komolyan veszem a feladatot, Maria életét és örökségének ápolását. Pablo Larraín olyan rendező, akit régóta csodálok. Az, hogy vele és a Spencert is jegyző Steven King forgatókönyvíró segítségével mesélhetem el Maria történetét, egy álom."

Már zajlanak a film előkészületei, a budapesti forgatás 2023 októberétől decemberig tart majd. 

Forrás: Budapest Reporter24.hu