Facebook-bejegyzésben leplezte le idei versenyprogamjának első két filmjét a CineFest. A Szent pók (Holy Spider) a legjobb színésznő díját érdemelte ki az idei cannes-i filmfesztiválon, míg a Fiú a mennyből a legjobb forgatókönyv elismerését kapta meg ugyanitt. 

Az iráni származású Ali Abbasi svéd koprodukcióban készült, Szent pók című thrillerje megtörtént eseményeket dolgot fel: a film főhőse egy vallásos családapa, aki a szent iráni város, Meshed bűntől való megtisztítását tűzi ki célul, ezért prostituáltak meggyilkolásába kezd. A sorozatgyilkos Saeed Hanaei 2000-2001-ben 16 nőt gyilkolt meg.

Fiú a mennyből

Tarik Saleh dán-svéd koprodukcióban készült, Fiú a mennyből (Boy from Heaven) című thrillerjének főszereplője Fares Fares (Q-ügyosztály-filmek). A történet a legnagyobb imám halálával kezdődik, akinek utódlása elkeseredett helyezkedésbe, korrupcióba, bűncselekményekbe torkollik. Miközben a hatóságok sikertelenül igyekeznek a vallásos közegben világi nyomozást folytatni egy gyilkosság miatt, az események középpontjába kerül egy fiatal, aki a hatóságok beépített embereként manipulálja a vallásos közösséget.

Mindkét film magyar premierje a szeptember 9-17. között megrendezésre kerülő 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz.

Forrás: CineFest / Forrás: Szent pók