A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar mozifilm a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el, mellyel évről-évre „egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját” jutalmazzák, és korábban még sosem nyerte el magyar alkotás. A filmes szakemberekből álló nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Tiszta szívvel a műfajokat bátran keverve és meglepően viszi bele a nézőt a fogyatékkal élők világába, ami ritkán látható a nagyvásznon. „Végtelenül szórakozató fekete komédia és akcióvígjáték egyben… egy bevállalós film.” – olvasható a zsűri indoklásában.  

Idén immár 52. alkalommal több mint 140 kurrens játékfilmmel a műsoron és a legnagyobb sztárok részvételével rendezték meg Chicagóban a mozi nagyszabású ünnepét, mely az Egyesült Államok elsőként alapított nemzetközi filmfesztiválja. Az első és második filmeket felvonultató tekintélyes „Új rendezők” válogatásban volt látható a Tiszta szívvel, mely az Európai Filmdíjakért és Magyarország hivatalos Oscar nevezettjeként az Amerikai Filmakadémia díjáért is versenyez.  

 

Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.  

A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.