Az angol nyelvű mesterkurzusok a VERZIÓ Filmfesztivál keretében lesznek megtartva, a beszélgetések egy-egy vetítéshez kapcsolódnak, a filmeket már egy nappal előtte meg lehet nézni online, előzetes regisztráció után. A mesterkurzust élőben közvetítik a Verzió honlapján és a Facebook-eseményben is. 

A Verzió Filmfesztivált idén az online térben tartják meg, a programról itt írtunk korábban.

A DunaDOCK mesterkurzus programja:


Visszatérés Epipóba
 
(HBO Docu- MasterClass) 

2020. november 11., szerda / 18:00 – 19:30 

Az alkotók a film fejlesztésétől, a forgatáson át, az utó-munka lezárultáig elemzik az idei év egyik legjobban várt magyar dokumentumfilmjét.

Résztvevők: Oláh Judit rendező, László Sára (Campfilm) és Hanka Kastelicová (HBO Europe) producerek, moderator: Ugrin Julianna 

A Visszatérés Epipóba november 10-én, este 20:00-tól elérhető, ezen az oldalon.  


Dokumentumfilm-költészet – T
ue Steen Müller előadása 

2020. november 12., csütörtök / 20:00-21:30

A mesterkurzus Az idő hídjai (r: Kristine Briede, Audrius Stonys) című dokumentumfilm egyben költői filmesszé alapján azt a témát járja körül, hogy mit is jelent dokumentumfilm rendezőnek lenni. "Az embereket tanulmányoztuk a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal" – mondja az egyik főszereplő, Seleckis. – "Kameránk volt és időnk."

A film ezen az oldalon lesz elérhető.

Moderátor: Trencsényi Klára, Ugrin Julianna

Az idő hídjai

"LOCKDOWN" Diák szemle – Covid Doku-Szkeccsek

2020. november 13., péntek / 15:30-17:00 

Hogyan lehet dokumentumfilmezést tanítani és alkotni a pandémia idején? Masterclass a DocNomads/SZFE és a METU Visual Representation/Film and Media szak hallgatóival és oktatóival. 

Oktatók: Zurbó Dorottya filmrendező (SZFE/DocNomads), Groó Diana filmrendező(METU), Trencsényi Klára filmrendező(METU), moderátor: Ugrin Julianna producer (Éclipse Film) 

A rövidfilmek itt lesznek láthatóak.

A DunaDOCK-ot az HBO Europe támogatja, partnere a Fast Forward Program.

Forrás: DunaDOCK