A magyar animáció ifjú tehetsége címet 2017-ben Jurik Kristóf vehette át, akit az Egy kupac kufli című családi animációs film harmadik rendezőjeként ismerhettünk meg. A győztes a hivatalos indoklás szerint „kiemelkedő, nagyon ígéretes tehetség, akinek eddigi eredményein túl azt is figyelembe vette a zsűri, hogy - Dargay Attila szellemében - képes gyerekeknek szóló produkciókban aktív szerepet vállalni.”

A díj mellé járó egymillió forintot az idén is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felajánlásának köszönhetően kaphatja meg a leendő győztes, akinek a személyéről egy háromtagú zsűri dönt. Ennek tagjai Dargay Attila özvegye, Henrik Irén, a MOME rektora, Fülöp József, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, M. Tóth Géza.

Jelentkezni a fesztivál oldaláról letölthető nevezési lappal, szakmai önéletrajzzal, és mindenekelőtt egy elkészült filmmel lehet a május 31-i nevezési határidőig. A fesztivál augusztus közepén hozza nyilvánosságra a legjobb öt pályázat listáját, a díjátadóra pedig a Jameson CineFest záróünnepségén, szeptember 22-én kerül sor.

Borítókép: Egy kupac kufli (2017)