A minap mi is megírtuk a Variety értesülései alapján, hogy David Lynch titokban leforgatott egy új filmet Laura Dernnel, amit a cannes-i filmfesztiválon mutathatnak be. Lynch most azonban az Entertainment Weekly-nek adott interjút az Inland Empire felújított verziójának amerikai újra-bemutatója kapcsán, és az esetleges új filmjével kapcsolatos spekulációkra is kitért.

Nincs új filmem. Ez csak szóbeszéd. Nincs új projekt. Nem lesz tőlem semmi Cannes-ban” - lőtte le a találgatásokat a sokoldalú rendező, aki elmondása szerint jelenleg kizárólag szobrokon, festményeken és Lost Highway – Útvesztőben című filmjének felújításán dolgozik. Magyarázata szerint mindig érkezik valami titokzatos újdonság Cannes-ba, amiről nem lehet tudni, hogy kihez fűződik, ezért beindulnak a találgatások, amibe ezúttal tévesen őt is bevonták.

Persze mindig fennáll az eshetőség, hogy a híresen titokzatoskodó művész esetleg nem mond igazat új projektével kapcsolatban, ám további találgatásra már nem maradt túl sok idő: a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjáról egy napon belül, április 14-én rántják le a leplet.

Forrás: Entertainment Weekly / Címlapkép: David Lynch