Az első rész hangulatát megőrző, ám sokkal akciódúsabb történetben egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi elég ahhoz, hogy az Üvegtigris nevű büfét működtető Lali (Rudolf Péter) meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Épp ekkor bukkan fel hirtelen Feri (Kamarás Iván), a budapesti sztárügyvéd, aki – bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali – bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad. Elindul egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő (Szabó Erika), és elkezdődik Lali életének legnagyobb kalandja, amihez végül a már jól ismert haverok is csatlakoznak.

 


Nézd meg forgatási riportunkat az Üvegtigris 3-ról!


A korábbiakban kiadott hírrel ellentétben az Üvegtigris 3 vége főcímdalát – amelynek szövegét Sztevanovity Dusán írta - végül mégsem a film zenéjét jegyző Hrutka Róbert énekli. “Az enyémnél kicsit karcosabb, “Jég dupla whisky-vel” színezetű hang jobban illik ehhez a nótához, ezért az utolsó pillanatban mégis inkább Charlie-t kértük fel.” – nyilatkozta Hrutka.

Az Üvegtigris 3 forgatókönyvét Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda dramaturg és Rudolf Péter írták, az operatőr Kapitány Iván, a vágó Kiss Wanda, a film producerei Kovács Gábor és Pataki Ági és a rendező, Rudolf Péter.

uvegtigris3_werk_500


A trilógia első része 2001. októberében került a hazai mozikba, 120 000 nézőt vonzott és 125.000 DVD kelt el belőle, a második rész 2006. januárjában indult és 310 ezren látták, a DVD eladások száma pedig meghaladta az 66.000-t. Az Üvegtigris 3 a Szuez Film forgalmazásában országosan 40 kópiával indul. A siket nézők a Palace Westendben magyar felirattal nézhetik meg a filmet, míg a Palace MOM park egyik termében angol felirattal vetítik a kultfilmmé vált vígjáték harmadik részét.