Április utolsó hetében ingyenes filmvetítésekkel várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem és a budapesti Koreai Kulturális Központ közös mini filmfesztiválja.

A 'Tavasz, szerelem, újrakezdés' tematikára felfűzött programban romantikus vígjáték és dráma is szerepel, többek között a Im Kwon-taek, a dél-koreai filmtörténet egyik legmeghatározóbb alakjának legutóbbi, 2014-es filmje, az Újrakezdés vagy a 2018-as Kiserdő, egy japán mangasorozat filmes adaptációja a koreai független filmes női rendezők egyik kiemelkedő alkotójától, Yim Soon-rye-től.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal és Magyarországon kizárólag ebben a programban láthatja a hazai közönség. A vetítésekre a belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben. 

PROGRAM:

Bódult szerelem (2019) / r.: Kim Han-gyeol /109'

Vajon kialakulhat románc azok között, akik csalódtak a szerelemben? Csehun nemrég szakított a barátnőjével, és még mindig nem tud lemondani róla. Mindennapos rutinjává válik, hogy valahányszor a pohár fenekére néz, felhívja a lányt, és részegen beszél vele. Mindeközben Szunjong úgy dönt, szakít a barátjával. Úgy tűnik, hogy mindkettejük számára egyaránt nehéz egy szerelmi viszony kezdete és vége. Vajon tovább tudnak lépni az előző kapcsolatukon, és el tudnak kezdeni egy újat?

Vetítés: 2022. április 25., 18:00


Kiserdő
  (2018) / r.: Yim Soon-rye / 103'

A fiatal nő, Hjevon éppen elakadt az életével a nagyvárosban: nem talál munkát, a kapcsolata sem alakul jól és az iskolával is meggyűlik a baja. Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy a nehézségeit hátrahagyva visszaköltözik szülővárosába. Itt újra találkozik gyerekkori barátaival, Csehával és Unszukkal, akik saját szájuk íze szerint élik vidéki életüket. Ettől a téltől kezdve Hjevon élete megváltozik: napjai egyszerű, de csodásan békés pillanatokkal telnek meg, miközben nap mint nap a saját maga által termesztett alapanyagokból főz valamit. Négy évszak telik el, és a lány rátalál a lassú és egyszerű élet szépségeire, valamint arra is ráébred, valójában miért is tért haza. Közeledik a tavasz, és ezzel együtt ő is megteszi első lépéseit egy teljesen új élet felé.

Vetítés: 2022. április 26., 18:00


Újrakezdés (2014) / r.: Im Kwon-Taek / 94' 

O úr ötvenes évei közepén járó üzletember, egy kozmetikai cég magas rangú vezetője. Hosszú évekig tartó küzdelem után veszti el feleségét, akit többször operáltak kiújuló agydaganattal. O úr végig kitartóan, odaadással viseli a megpróbáltatásokat, ápolja az egyre kétségbeejtőbb állapotba kerülő feleségét. Az ápolás viszontagságai és a munkahelyi feladatok mintha teljességgel kifacsarnák az életet a férfiból, azonban egy napon új és igen vonzó munkatárs érkezik a céghez. A férfiban érzések ébrednek a munkahelyén, miközben a halállal küzd a kórházban. A feleség meghal, a férfi magára marad, de mi lesz az időközben feléledt érzésekkel?

Vetítés: 2022. április 27., 17:00


Josée
(2020) / r.: Kim Jong-Kwan / 117'

A fiatal Josée egy lepusztult házban él Szöul külterületén. Napjait egyedül, tolószékben tölti, és sajátos módon értelmezi a világot: a könyvek világába menekül az élet rideg valósága elől. Egy nap megismerkedik Jongszokkal, a fiatal, kötelességtudó egyetemi hallgatóval, aki segítségére siet az utcán, és a dolgok elkezdenek megváltozni.

Vetítés: 2022. április 28., 18:00


Újra itt a szerelem
(2015)/ r.: Kang Je-gyu / 112'

Szongcshil egy magányos, morgós 70 éves, aki részmunkaidőben a helyi szupermarketben dolgozik. Szomszédjába új lakók költöznek: az idős Gumnim lányával és unokájával él, és virágboltot nyit. A kora ellenére tapasztalatlan férfi udvarolni kezd az asszonynak, és az egész város a támogatására siet. De mindenkinek van valami hátsó szándéka, hiszen a környék fejlesztési projektjéhez már csak a férfi beleegyezésére van szükség. Gumnim lánya pedig ellenzi a bimbózó kapcsolatot.

Vetítés: 2022. április 29., 18:00

Forrás: Koreai Kulturális Központ / Címlapfotó: Kiserdő