A Daazo.com - European Short Film Centre és bosnyák főváros kapcsolata már régre nyúlik vissza: a Szarajevói Filmfesztiválon a Sarajevo - City of Film workshop keretében készült összes kisfilm megtekinthető a Daazo.com csatornájában.

A Szarajevóban készült legújabb magyar kisfilmeket mutatják be szeptember 30-án a Toldi moziban: Nagypál Orsolya Körforgalom című rendezését még Angelina Jolie is megnézte Szarajevóban, a magyar közönség azonban most először láthatja a 18 perces művet. Az eseményen levetítik még Lakos Nóra szintén Szarajevóban forgott munkáját, a Cserna-Szabó András novellájából készült Edinát. Sőt, az eseményen elérhető lesz a Daazo.com hiperszuper rövidfilmes magazinja, a World of Shorts szarajevói kiadása is - nyomtatott változatban!

A vetített filmek:

- Lakos Nóra: Edina (16')
Edina egy játékos történet egy egyéjszakás kalandról a szerző és a teremtménye között. A kalandok során az író elveszti erejét a történet és a karakter fölött. Szüksége van képzeletbeli teremtményére, akitől nem tud többé szabadulni.


- Nagypál Orsolya: Körforgalom (18')
Egy bosnyák férfi a kapuzárási pánik és a tönkrement házassága közepén különös kapcsolatba keveredik a GPS-e női hangjával.

 

 

A belépő a két filmre 300 forint.

A vetítés helye és ideje: 2012. szeptember 30, 20 óra, Toldi mozi

Az esemény FB eventje.

A Daazo.com - European Short Film Centre és a Sarajevo City of Film kezdeményezés kapcsolata már régre nyúlik vissza: a Daazo.com-on megnézheted az összes Szarajevóban készült kisfilmet, ITT.