A producer azt állítja, a színészek figyelmeztették a szóba jöhető forgalmazókat, hogy DiCaprio nem fog többet velük dolgozni, ha bemutatják a Don’s Plumot, amely egy olcsó, független munka, és egy baráti társaság vacsoráját tálalja. A felek között korábban már létrejött megállapodás értelmében a független mozit csak Európában vetíthették volna, azonban Schindler saját maga 38 millió dollárra nyújtott be keresetet, pontosan meg nem határozott károkozás miatt.

Ez immár a második eset, hogy Don mazsolája visszatér a két színész életébe. Korábban, 1999-ben DiCaprionak és Maguire-nak már volt hasonló ügye egy másik producerrel, David Stutmannal, aki ugyanezzel a váddal illette az Aviátor és a Pókember főszereplőit, de akkor 10 millió dolláros kártérítéssel sikerült megegyezniük. Cserébe a producer nem forgalmazhatta a filmet az Államokban és Kanadában.

A két hollywoodi csillag azt állítja, a filmben baráti szívességből játszottak, és megegyeztek abban, hogy a Don’s Pulmot soha nem fogják egészestés moziként bemutatni.