Skrabski Fruzsina az Átlátszó főszerkesztőjével, az Index egykori munkatársával, Bodoky Tamással közösen készítette dokumentumfilmet 2006 őszéről, az öszödi beszéd kiszivárgását követő megmozdulásokat, a tévé-székház ostromáról és az erőszakos rendőrségi fellépésről.

A film a civil és a rendőri áldozatok nézőpontjából, eddig soha nem látott felvételek felhasználásával mutatja be a 2006-os őszi tüntetéssorozat eseményeit, melyek során néhány tucat rendőr agresszív túlkapásai a teljes, negyvenezres rendőrállományt lejáratták a civilek szemében” - írják filmjükről az alkotók, amelyben rendőrök, ügyészségi munkatársak, ügyvédek és civilek szólalnak meg.

Nem volt hajlandó nyilatkozni a stábnak Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök és az akkori rendőrfőkapitány, Gergény Péter sem. “Őket csak telefonbetyárkodással és bekiabálással tudtuk szóra bírni” - írta Skrabski a Facebookon.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült dokumentumfilm díszbemutatóját október 20-án tartották, a premieren részt vett a film ötletgazdája, Révész Máriusz kormánybiztos, Balog Zoltán volt miniszter és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is.

Az Áldozatok - 2006 október 24-én, 21:40-tól látható a Duna TV-n, október 25-én pedig az Átlaszo.hu-ra is felkerül.

Címlapkép: Rendőrök könnygázgránáttal oszlatják a tömeget a Ferenciek terén 2006-ban. / Fotó: MTI/HONÉCZY BARNABÁS