Lian Lunson rendezőnek nagy türelemmel sikerült őt rábírnia arra, hogy főszereplője legyen a Leonard Cohen: I,m Your Man című dokumentumfilmnek, amelynek címe Cohen egyik legnagyobb, 1988-as sikerét idézi. A film november elején a Barcelonában megtartott In-Edit fesztivál egyik nagy sikere lett. Az énekes-dalszerző-költő beszél benne a Montrealban eltöltött gyermekkoráról, találkozásáról Janis Joplinnal, valamint a kaliforniai Mount Baldry kolostorba való visszavonulásáról is.

Lunson az El País című spanyol napilapnak elismerte, hogy nem volt könnyű elnyerni Cohen bizalmát, még kevésbé rábírni őt, hogy megjelenjen a kamera előtt, de a két hónapig tartó beszélgetések meggyőzték Cohent arról, hogy a rendező nem akar betolakodni a magánéletébe.

A film részleteket mutat be az dalszerző-előadó fellépéseiről, dalainak átdolgozásáról olyan különböző stílusokat képviselő művészekkel, mint Rufus Wainwright, Nick Cave vagy a Handsome Family. A fesztivál nagy sikere egyébként az American Hardcore volt. A 80-as évek Kaliforniájában megjelent zenei irányzat minden jelentősebb együttese szerepel Paul Rachman és Steven Blush filmjében.