Kapcsolódó anyagok

„A Twin Sisters című mozim a Zelary-vel egyidőben kapott Oscar- jelölést, de a pénztáraknál nem volt sikeres. - mondta a producer-tanár. A film egy híres, ma is élő holland szerző könyvéből készült, és két lánytestvérről szól, akiknek a szülei meghalnak, majd egyikük egy holland, a másik pedig egy német családhoz kerül. A történet a gyermekkortól kezdve nyolcvan évet ível át napjainkig. Ekkor ismét találkoznak, és hosszú flashbackekkel ismerjük meg az életüket.

A munkáim általában a művészfilmek határán mozognak. Készítettem komédiát, politikai, társadalmi töltetű filmet, akciót viszont soha, mivel azokat nem szeretem. Semmi kung fu, semmi akció.”

Feladatáról érdeklődve Jani Thiltges elmondta „Nagyon rázós, amikor előállsz egy ötlettel, kiderül, hogy milyenek a képességeid, például a munkabírásod, vagy éppen az, hogy melyek a hiányosságaid, gyengéid. Végeredményben magadról kell döntést hoznod, hogy a filmeddel kapcsolatban is helyes elhatározásra juss. Nemcsak arról van szó, hogy milyennek látszol mások előtt, hanem arról is, hogy milyennek látod magad.

Kicsit tanár, apa, fiú és pszichoterapeuta, illetve egyszerre mindegyik vagyok. Azok az emberek, aki ide jöttek, hoztak egy filmtervet, és megpróbálom segíteni őket, hogy jó döntést hozhatnak az ötleteik megvalósulása érdekében, és hogy megtalálják a megfelelő embereket. Mindezt úgy teszem, ahogy egy idősebb testvér >terelgeti< a fiatalabbat."