A résztvevők között két francia filmterv is van: a Danse avec moi (Táncolj velem), Valérie Guignabodet rendezésében, valamint Eric Rohmer Les Amours d’Astrée et Céladon (Astrée és Céladon szerelmei) című produkciója, melynek a francia Nemzeti Filmközpont már kiemelt támogatást ígért.

A Just Another Love Story-val képviselik magukat a dánok, rendezőjük Ole Bornedal, aki nálunk is bemutatkozott 2002-ben Dina vagyok című filmjével, de ismerős lehet az 1998-as a Nightwatch - Éjjeliőr a hullaházban című Amerikában forgatott thrillerjéről is. Robert Carrithers rendezi a finnek Lost in Berlin-jét, az olaszok pedig az Eső előtt alkotója, Milko Mancsevszki új tervét, a Bones-t (Csontok) gondozzák. A luxemburgiak a Andy Bausch Ladybug (Katicabogár) című filmjéhez szeretnének partnert találni.  

További társakat keresnek
A plakát már megvan
A magyar Cinema Film és brit Ipso Facto produkciós iroda viszi Berlinbe Edelényi János Príma Primavera című filmtervét, amely egy 55 éves gyereklelkű férfi és egy fiatal cigánylány szentimális és a krimi műfajába hajló történetét meséli el.  

Garami Gábor, a film magyar producer még júniusban nyilatkozott a filmhunak a filmtervről. Akkor elmondta, hogy miközben Magyarországról csak viszonylag kis támogatottságot sikerült szereznie, külföldről jóval nagyobb az érdeklődés a Príma Primavera iránt. Előkészítésre például a Media Plus-tól kaptak segítséget. A forgatókönyvet a Hollywoodban dolgozó Hules Endre és az Izraelben élő Salamon Pál írta, a főszerepben pedig Cserhalmi György és a bolgár Vesela Kazakova lesz látható.

Ugyancsak brit filmterv Helena Bonham Carter főszereplésével a Stand by Love a rajzfilmes Simon Wells-től (aki egyébként a neves író H.G. Wells leszármazottja). A szlovének Lenin agya töltött cukkinivel című vígjátékukat viszik vásárra Slobodan Sijan rendezésében, a hollandok A Kazbek pilótanőjéhez keresnek társakat, a németek pedig két tervvel ajánlják magukat: Ken Duken elsőfilmjével (Évára várva), valamint Erik Eger Ki volt Adolf Muchenhauser? (A gonosz száz éve) című dokujával.