A reMake című, gyurmát idéző számítógépes animációs technikával készült rövidfilm a létezésünket veszi alapjául. Egy teljes emberöltőt kisér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve. A főszereplő életvonala teljes ívet zár be, a születéstől az öregkorig, halálig és talán még tovább. Az egyszereplős filmben valójában több szereplőt látunk, főhősünk időben eltolt - idősebb és fiatalabb - másolatai, akik életszakaszuk egy másik pontjáról szemlélik az eseményeket.

Felmerül a gyanú hősünkben, hogy talán másképp kellene élnie, de nincs ideje ezen gondolkodni, az élet rövid - jelen esetben nyolc perc - az események pedig sodorják az embert. A film filozófiai rétegei az alapötlet struktúrájából adódnak.


A reMake előzetese

A filmet gyártó KGB Stúdió animációi - A kozmosz nagykövetei és a Boxi sorozat - nagy sikerrel szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon. Alkotásaik a közeljövőben New Yorkban, az ANNY Animation Nights eseményen, az Animator Fest-en Szerbiában, egy lengyel gyerekfilm fesztiválon, a Funcinema-n Argentínában és az Ottawa Nemzetközi Animációs Fesztiválon szerepelnek majd.

Forrás: KGB Stúdió