Ahogy arról már hírt adtunk 2021 nyarán a dokumentumfilm terve a ZagrebDox Pro elnevezésű workshopon bekerült a legjobbak közé, majd megnyerte a ZagrebDox Pro Online Mentor-díjat, amely egy éves mentorálást jelentett az alkotók számára Vanja Jambrović horvát filmproducer vezetésével.

A magyar-spanyol koprodukcióban készülő alkotás azóta elkészült, és most visszatér a ZagrebDox Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválra, ahol április 16-án vetítik először a világon.

A film főhőse Heni, egy 36 éves filmes látvánnyal foglalkozó magyar nő, aki Barcelonában él. Mindig is hagyományos, nagy családra vágyott, sok gyerekkel, de a harmincas évei közepén még mindig nem talált párra, ezért úgy dönt, hogy nem a megszokott módon vállal gyereket. Társszülőként az orosz származású meleg Andrejt választja, aki szintén a spanyol városban él. A szülőpárnak számos kihívással kell szembenéznie, amelyek kor- és kulturális különbségekből is fakadnak, de semmi nem tántorítja el őket attól, hogy szülővé váljanak.

Cabin Pressure két rendezője Nagy Eszter és Czira Sára. Nagy Eszter a filmiparban dolgozik coloristként, miután Los Angelesban és Új-zélandon szerzett tapasztalatokat, megnyitotta saját utómunka stúdióját. Olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm, a Tiszta szívvel, a Szerdai gyerek, vagy a HBO nagysikerű sorozata, az Aranyélet. Czira Sára rendezőasszisztensként töltött el több évtizedet a magyar filmgyártásban, dolgozott a Dealerben, a Taxidermiában, a Wombban és a Csak a szélben is. Mindkettőjüknek ez a film a rendezői debütálása.

A Good Kids, HBO Max és Kinomoto gyártásában készült magyar-spanyol dokfilm producere Patricia D'Intino, társproducere Szijártó Anna és Kostil Danila, executive producere Kiss Viki Réka, a HBO Magyarország részről pedig Závorszky Anna. A Cabin Pressure vezető operatőrei Maud Sophie és Becsey Kristóf, vágója Vághy Anna, a hangért pedig Tőzsér Attila felelt, a film zenéjét pedig Varga Vince írta.