Jelenet a Napoleon című filmből

Legutóbbi magyarországi munkája a nagysikerű 4 részes Napóleon című TV-film sorozat volt, ugyancsak Depardieu, ill. Christian Clavier, Isabella Rossellini és John Malkovich főszereplésével. Az A-kategóriás, nagyköltségvetésű koprodukció magyarországi felvételeinek André Szőts volt az executive producere. Ennek eredményeképpen hazánkban forgatták Napóleon Arcole-nál, Eylau-nál, Austerlitznél, Waterloonál, Esslingnél vívott csatáit, a százhús napos forgatás közel egyharmadát töltötték Magyarországon.

Szőts tisztában volt a magyar filmipar hátrányaival, ahogyan egy vele készült interjúban el is mondta: "Magyarországon mindenekelőtt a filmipar felfejlesztésével kellene törődni. Ha nincs filmipar, nincs magyar filmművészet. Én azt látom, hogy az elmúlt tíz év alatt a nagy hagyományú magyar filmipar nagyon leromlott, alig létezik. A szakembergárda eltűnőben van, az utánpótlás nevelése sehol. Ha Magyarországon három film forog, egy negyedikhez már nem lehet összeállítani egy élvonalbeli szakembercsapatot. Nem véletlen, hogy az amerikai és európai "A" kategóriás szuperprodukciók nem Budapestre, hanem Prágába mennek forgatni, ahol kiválóan felfejlesztették a filmipart. Ez azt is maga után vonja, hogy ezektől a produkcióktól az ottani szakembergárda sajátítja el a legfejlettebb szakismereteket." - nyilatkozta a producer 2001-ben a Népszavának.

Az északi szél című önéletrajzi ihletésű
könyve is a filmes világban játszódik
Szőts éppen ezért igyekezett minél több nemzetközi koprodukciót hazánkba csábítani , mert úgy gondolta, hogy egy sikeres szuperprodukció nagyot lendíthet azon, hogy Magyarország bekerüljön ne csak a koprodukciós, hanem az üzletileg jövedelmező szolgáltatási körbe, hiszen egy nemzetközi sztár jelenléte Magyarországnak nemzetközi nyilvánosságot is jelent. A producer több filmes reformtervezetet is kidolgozott , amelybe az Európai Unió által nyújott lehetőségeket és a mozijegyadót is intergrálta. A később elkészült filmtörvényt  is elégtelen osztályzattal illette, ugyanis szerinte csak egy francia mintára létrehozott szakmafüggetlen nemzeti filmközpont menthette volna meg a magyar filmipart.


A producer később Mátyás királyról szeretett volna filmet forgatni, ám ezt a tervet jegelte, és lazításképpen regényírásba fogott. Az északi szél című önéletrajzi ihletésű könyve is a filmes világban játszódik.

Szőts utolsó aláírásával egy francia-angol-magyar koprodukciós játékfilm szerződését írta alá, amely április 18-án kezd forogni - Kincses Sziget címmel Magyarországon.

André Szőtsöt saját kérésére a legszűkebb baráti köre búcsúztatta, s hamvait utolsó kívánságának megfelelően a Dunába szórták. André Szőts személyében igazi európai filmes szakember és művész távozott közülünk, aki hiányozni fog mind a magyar, mind a francia filmiparban és művészetben.