Az MTI úgy értesült, hogy Kézdy György, egy fertőzés miatt feküdt az Uzsoki utcai kórházba, ahol pénteken hunyt el.

Kézdy György a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1962-ben végzett. A Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, majd 1967-ben a Pécsi Nemzeti Színház tagja lett. 1977 és 1978 között a Kecskeméti Katona József Színház színésze volt, majd 1978 és 1987 között a Nemzeti Színház tagjaként játszott a színpadon, és játszott vendégként a Játékszínben is. 1987-től 1993-ig a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1993-ban került a Veszprémi Petőfi Színházhoz, a pályája végén pedig szabadfoglalkozású színészként dolgozott.

Kézdy György utoljára az Orlai Produkciós Iroda Esőember című darabjában lépett színpadra a pszichiáter szerepében, a darabot 2010. júniusában mutatták be.

A jellegzetes arcú és orgánumú Kézdy a számtalan színházi darab mellet sok tévé- és mozifilmben is játszott: Huszárik Zoltán Játék című rövidfilmjében, Szabó István A hetedik napon című rövid játékfilmjében, a Bogáncs című 1958-ban készült kalandfilmben (r.: Fejér Tamás), Szabó Ildikó Csajok című játékfilmjében. Feltűnt Schiffer Pál és Sipos András Apaképek című dokumentumfilmjében, legutoljára pedig 2010-ben A Föld szeretőjében (r.: Pozsgai Zsolt) láthattuk a vásznon. Ez egész ország a Szomszédok örökké morgó Virágh doktoraként zárta a szívébe.

A színész február 14-én lett volna 77 éves.

(fotó: szinhaz.hu)