Elismerés a tévémaci megalkotójának


Életműve elismeréseként oklevelet adott át Foky Ottó Munkácsy-díjas animációsfilm-rendezőnek Hiller István kulturális miniszter – adta hírül a Figyelő. A tévémaci, Misi mókus, Makk Marci és Mirr-Murr kandúr atyjának, a bábanimáció mesterének egy hete zárult Mirr-Murral és barátaival című kiállítása a következő hetekben országos turnéra indul; a grafikusmester terveit, vázlatait, rajzait és mesehőseit számos vidéki városban bemutatják.

mirrmurr_500

Mirr-Murr, a kandúr


Rajzfilm mindhalálig

A Népszabadság értesülései szerint orvosi papírt várnak azoktól a jelentkezőktől, akik csatlakoznának az Animánia Mozimaratonhoz. A Guinness-rekordkísérlethez tizenöt mozizót keresnek, akik március 4-től megdöntenék az eddigi, 123 órás filmnézési világcsúcsot. Az animációkat megállás nélkül kell néznie a tizenöt kiválasztottnak, kétóránként tíz-tíz perces pihenővel, két tanú állandó felügyelete mellett. A mozizók ellátásáról, hideg és meleg ételről, italról, továbbá az orvosi szolgálatról a szervezők gondoskodnak. Külön érdekesség, hogy a jelentkezők kizárólag erőszakmentes, korhatár nélküli animációs filmeket láthatnak, többek között a Macskafogó első és második részét, Az erdő kapitányát, a János vitézt, a Szaffit, a Ludas Matyit, valamint a Vili, a veréb és a Hugó, a víziló meséket.

erdo_kapitanya2_500

Az erdő kapitánya


A rákospalotai filmstúdió Los Angeles-ben

Első alkalommal február 18-án mutatkozik be az amerikai filmszakma otthonában a rákospalotai filmstúdió: egy exkluzív gálaest keretében mutatja be Hollywoodban a Raleigh Studios a legújabb és legmodernebb filmkomplexumát - olvashatjuk az Etyekwood oldalán. A kilenc műteremmel rendelkező rákospalotai filmstúdió áprilisban nyitja meg a kapuit az M0 körgyűrű közelében, az egyik stúdióban speciális VFX stage is helyet kap. A filmkomplexum piaci pozíciót erősíti, hogy a területén lesz megtalálható a Raleigh Studios egyik legfontosabb partnerének, a Hollywood Rentals nevű filmtechnikai eszközöket és szállító járműveket kölcsönző cégnek a magyarországi leányvállalata.