A Budapest Debut Film Forum célja, hogy az első nagyjátékfilmjüket készítő rendezők és producerek tapasztalatokat cserélhessenek a közép-kelet-európai régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához, az ideérkező mentoroktól. 

Az elsőfilmes fórumra olyan előkészületi fázisban lévő egész estés projekteket várnak, amelyeknek már megvan a rendezőjük és a producerük. A következő országokból lehet nevezni fikciós nagyjátékfilm-projekteket: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovákia.

Forrás: Friss Hús

A kétnapos eseménysorozatra nyolc projektet választanak ki. Az alkotók bemutathatják az előkészületben lévő filmtervüket, és neves nemzetközi szakemberek – forgatókönyvírók, konzultánsok, producerek, forgalmazók és pénzügyi és marketingspecialisták – által vezetett csoportos foglalkozásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és mesterkurzusokon vehetnek részt.

A workshop végén a tutorok által legígéretesebbnek ítélt projekt 1000 eurós fejlesztési támogatást kap, fórum támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap. Jelentkezni itt lehet, a nevezési határidő 2019. február 20

A 7. Friss Hús Rövidfilmfesztivált 2019. március 25. és 31. között rendezik meg.

Borítókép: Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál