Az Emerging Producers 2022 résztvevőinek nevét július 12-én jelentették be a cannes-i Marché du Film alatt. A 17 európai producer és az idei vendégország, Dél-Korea producere kíséretében, a kiválasztottak két workshopon vesznek majd részt 2021 októberében Jihlavában és 2022 februárjában a Berlinalén. Idén Csukás Borbála (Makabor Stúdió) képviseli Magyarországot a résztvevők között.

Csukás Borbála az HBO Europe koprodukciójában hamarosan bemutatásra kerülő Dívák (r.: Kőrösi Máté) című dokumentumfilm, a Nemzeti Filmintézet támogatásával, izraeli-magyar koprodukcióban készülő, Keleti Ágnes olimpiai bajnokunkról szóló, Aki legyőzte az időt (r.: Oláh Kata), valamint az amerikai-magyar koprodukcióban készülő Keskeny út a boldogság felé (r.: Oláh Kata) című dokumentumfilmek producere.

Dívák / Fotó: ZagrebDox

Az Emerging Producers program célja, hogy a tehetséges producerek új generációját bemutassa a filmipar szakembereinek. A program szakmai találkozókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vitafórumokkal és esettanulmányok bemutatásával segíti a résztvevőket a változó filmipar és piac mechanizmusainak megismerésében és megértésében. A továbbképzés során a résztvevők meghatározó nemzetközi szakmai szereplők számára mutathatják be jelenleg futó projektjeiket. 

A fiatal producerek számára változatos és kreatív környezet biztosításával az Emerging Producers növelni kívánja a jövőbeli európai és nemzetközi koprodukciókban rejlő lehetőségeket. Minden országot csak egy gondosan kiválasztott producer képviselheti, évente csak 18 ország vehet részt, így a kiválasztás egy komoly verseny eredménye.

Forrás: MADOKE 
Címlapkép: Csukás Borbála / Fotó: MADOKE