A legrangosabb televíziós díj a Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (Academy of Television Arts & Sciences) által kiosztott Emmy-díj, melynek július 13-án hirdették ki a 2021-es jelöltjeit.

Az idei jelöltek közé magyar alkotó is került: Rév Marcellt az HBO számára készített Eufória sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always) jelölték, a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egy órás) kategóriában. 

Az Eufória 2021-ben három Emmy-jelölést kapott: az operatőrin kívül a legjobb kortárs kosztümök, valamint a legjobb kortárs smink kategóriában, utóbbi kettőt a F**k Anyone Who's Not A Sea Blob című epizódért.

A kategória további jelöltjei a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja.

Az Eufória eddig 9 jelöléssel és három Emmy-díjjal büszkélkedhet: 2020-ban megkapta a legjobb kortárs smink, a legjobb eredeti zene és dalszöveg, valamint a legjobb női főszereplő, dráma sorozatban kategóriák szobrait.

Rév Marcellt legutóbb az Amerikai Filmakadémia hívta meg az Oscar-díjakról szavazni, mi pedig idén februárban készítettünk vele online interjút.

A 73. Emmy díjátadót szeptember 19-én rendezik meg.

Forrás: Emmy