A Balaton Brigád című thrillersorozat producere Krigler Gábor, vezető rendezője pedig az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó. A hazai gyártócég a budapesti Joyrider. A Balaton Brigád egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.

A német és magyar nyelvű, nyolcrészesre tervezett széria írói Krigler Gábor (Aranyélet, Terápia) mellett Lovas Balázs és Lengyel Balázs. A járványhelyzet miatt az idei pitch online kerül megrendezésre március 2-án. Az alkotók nemzetközi csatornát, német koproducert és forgalmazót keresnek a tervhez.

Enyedi Ildikó

Az eseményre a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben, ezek közül a Berlinale kurátorai tízet válogatnak ki, melynek alkotói gondosan szelektált szakmai közönség előtt rövid prezentáció, „pitch” keretében mutathatják be projektjüket. A cél, hogy nemzetközi partnerekre, ko-producerekre, forgalmazókra, csatornákra találjanak a sorozataik megvalósításához.

A korábban a magyar HBO kreatív producereként dolgozó Krigler Gábor 2019 elején alapította Joyrider nevű produceri cégét Krigler-Tóth Emőkével és Angyalosy Eszterrel. A tavalyi év végén csatlakozott hozzájuk Hutlassa Barnabás, aki a produkciók lebonyolításáért felel. A Társas játék kettő, a Terápia és az Aranyélet három-három évadja gyártási, és számos egyéb sorozatterv fejlesztésének tapasztalatával a hátuk mögött a céljuk nemzetközi minőségű sorozattervek létrehozása és értékesítése a világpiacon.

Tavaly jelentették be első értékesítésüket: a FRUST című sorozat tervükhöz megnyerték Szerbia legnagyobb sorozatkészítő stúdiója, a Firefly Productions együttműködését. A tervek szerint idén ősszel kezdik forgatni a sorozatot Belgrádban és Szarajevóban az Oscar-díjas Danis Tanovic rendezésében. A cég közben számos másik mellett egy lengyel-magyar koprodukcióban készülő sorozattervet is fejleszt.

Forrás: Joyrider