Kapcsolódó anyagok

"Úgy érzem legjobb tudásom szerint készítettem el a filmet és éppen olyan lett, ahogy terveztem, úgyhogy boldog vagyok.” mondta el a rendező.

Bár mind a Baljós árnyak, mind a Klónok támadása vegyes kritikákat kapott, a két film rendkívül sikeres volt a jegyeladások tekintetében. Ez valószínűleg az új filmmel sem lesz másképp, hiszen a Darth Vader születését látni akaró megszállottak egymáson fognak taposni, hogy minél hamarabb bejuthassanak egy vetítésre.

"Soha nem próbálom meg kiszámítani, hogy mit gondol majd a világ a filmemről. Még aggódni sem szoktam hogy szeretik-e majd, vagy sem. Az a munkám, hogy megszerettessem az emberekkel a filmjeimet. Vagy szeretik a munkáimat vagy nem, erre már semmi ráhatásom nincsen.” Mondta el Lucas, a Las Vegasban tartott közönségtalálkozón, ahol a film első hat percét is levetítették. A részletben Anakin Skywalker (Hayden Christensen) és Obi-Wan Kenobe (Ewan McGregor) jedi lovagok éppen egy űr-csatában vettek részt, így indul a film.

Lucas már korábban felhívta a figyelmet, hogy az akciójelenetek túl erőszakosak lehetnek a fiatalabb közönség számára. A rendező nem volt hajlandó túl sokat elárulni a sztoriról, inkább a elvárásokról beszélt. „A rajongók nyilvánvalóan Darth Vadert szeretnék látni, ahogy halomra gyilkolja az embereket. Én nem ezt a történetet mondom el, engem ez nem érdekel. Ez egy másik film. Ez a trilógia valójában egy apáról szól, az ő küzdelmeiről. Egy emberről, aki önmagát próbálja megtalálni, ugyanakkor a hatalomvágy csapdájába esik, és egyezséget köt a gonosszal, amit aztán egész életében sajnálni fog.”

A Revenge of the Sith, május 19-én nyit a mozikban.