Sárkánybarlang a Ság hegyenAz eddigi híradásokból az is kiderült, hogy a filmeseket megragadó táj természetvédelmi terület, így „megszerzéséhez” az Őrségi Nemzeti Parktól és a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól kellett engedélyt szereznie az alkotóknak. Az előkészületi, díszletépítési munkálatokat a nemzeti park emberei kísérték figyelemmel, és egyetlen bokrot, fát sem lehetett kivágni engedély nélkül, így nem károsodhatott a terület növény és állatvilága. A Ság hegy katlanjához természetes anyagokból építenek utat, amit a forgatás után a környékbeliek használhatnak. A forgatás legjava október végére, az utómunka novemberben fejeződik be. A tervek szerint a terület helyreállításával december elejére végeznek.

Az az információ, miszerint a forgatást a Ság hegyen nyomon lehet követni nem igaz. „Jelenleg az előkészületek miatt még megközelíthető a katlan és a felépített középkori település, azonban a forgatás idejére lezárják a környéket” – közölte Freeman.

A hírek szerint 39.5 millió dolláros költségvetéssel bérmunkában készül Paolini fantasyjának mozifeldolgozása. Ha ezt az összeget az alkotók teljes egészében nálunk költi el, akkor a Filmtörvénynek köszönhetően a pénz 20%-át, vagyis körülbelül 1.6 milliárd forintot közvetett állami támogatásként visszakaphatnak.