A filmek között látható Gál Adrienn Animáció alapszakos diplomamunkája, az Outsider: ,,Diplomamunkaként egy rajzanimációs filmet rendeztem, amibe élőfilmes elemeket is belefűztem. A történet folyamán egy narancssárga figurát követünk végig, aki próbál beilleszkedni a társadalomba, sikertelenül. Ezen karakteren keresztül a kívülálló konfliktusait igyekeztem bemutatni, de legfőképpen azt, hogyan éli meg mindezt ő, mi játszódik le benne. Egy hirtelen ötlettől vezérelve jutottam el ehhez a témához, ami személyes érintettsége mellett, később azt tapasztaltam, igen aktuális társadalmi jelenség is.”

Gál Adrienn: Outsider (fotó: METU)

Rebák Tamás Animáció mesterszakon diplomázott, Szökési sebesség című filmje egészen az űrig repít… vagy mégsem? „Diplomafilmem egy üldözés története sci-fi köntösbe ágyazva. Nem én választottam, hanem ő engem. Akkoriban akarva-akaratlanul is ez a hangulat uralkodott rajtam, így végső soron ennek köszönhetően született meg a film, és lett egy személyes alkotás, amilyennek egy első filmnek lennie kell szerintem. A legfontosabb számomra, hogy nagyon sok mindent tanultam magamról és a filmgyártásról a hosszú hónapok alatt, azóta is emésztem még a dolgokat. A film címe, a Szökési sebesség egy űrutazós szakkifejezés, végső elhatározást szimbolizál, melyet nagyon nehéz elérni és meghozni, de ha végre sikerül, fellélegezhetünk, és folytathatjuk utunkat tovább. Ez történik most velem is.”

Nemes Regina szintén Animáció mesterszakon végzett, A Bekockázva! cartoon stílusban készült rövidfilm, mely egy kis kalandozócsapatról szól.
,,A történet az asztali szerepjátékok (társasjátékok) világában játszódik, annak elemeként a kockadobás befolyásolja a szereplők szerencséjét. Társaimmal több éve játszunk hasonló játékokkal; a projektet a saját karaktereinkről és élményeinkről mintáztuk.”

A vetítés kétnyelvű, a filmek angol illetve magyar felirattal láthatók, a belépés ingyenes, a pénztárnál átvehető nullás belépőjeggyel.
 

A vetítésre kerülő filmek:

Bardo / r. Spitzer Fiorella

Bekockázva/ Get Diced / r. Nemes Regina, Pataki Balázs, Zolcsák Eszter


Dreampire - Ash Meadows / r. Lantos Júlia


Dreampire – Kapcsok / r. Teleki Viola


Dreampire – Shia / r. Kardos Eszter


Dreampire – Waltz / r. Orosz Tina


Ego / r. Wator Ádám, Bacsa Noémi

I Have Problems / r. Debreczeni Zsuzsanna

Kék pillangó / Blue Butterfly / r. CicaTej


Kulthely / Cult Place / r. Siegler Áron


Mostanában nagyon /  Especially Nowadays... / r. Gyarmati Lejla


Orpheus és Euridiké / Orpheus and Eurydice / r. Chilton Flóra

Outsider / r. Gál Adrienn

Papa / r. Bakos Fanni


Plop / Csobbanás / r. Flaka Kokolli


Ravatal / Catafalque / r. Petrovits Péter

Reggeli / Breakfast / r. Horesnyi Máté

Spirit Walk / r. Finta Simon


Stimulus / r. Straubinger Gréta


Szökési sebesség / Escape Velocity / r. Rebák Tamás

Borító: Szökési sebesség (r.: Rebák Tamás) Forrás: METU