Az Európai Unió nemrég saját csatornát indított a népszerű tartalommegosztó oldalon, ahol eddig többek közt a közösség cukoriparának megreformálására és közlekedésbiztonságra igyekeztek irányítani a figyelmet, kevés sikerrel. Az EU-s ügyek közül a kontinens filmiparára fókuszál több rövid film is, az egyik közülük elismert európai alkotók munkájából válogatott erotikus jelenetekből készült. Az európai MEDIA Program támogatásával készült kisfilmben felvillannak többek közt az Amélie csodálatos élete, a Fallal szembe vagy a Rossz nevelés című alkotás képsorai.

A Lengyel Családok Ligájának nagyon nem tetszik
Fatih Akin: Fallal szemben
A szex-jeleneteket tartalmazó, A filmszeretők szeretik majd! című klipet az európai konzervatív körök rögtön elítélték. Számos tiltakozás és panasz érkezett Lengyelországból, a Lengyel Családok Ligája szerint az EU erkölcstelen módon igyekszik önmagát reklámozni. Több brit politikus is elítélően nyilatkozott, erőltetettnek vagy egyenesen hülyeségnek minősítve az említett filmnépszerűsítő anyagot.

Margot Wallstrom, az Európai Bizottság alelnöke szerint fontos, hogy az Unió minden tagját megszólítsák. Erre a legalkalmasabb nyelvet használja a film, mert egyetlen szó sem hangzik el benne. Ugyanakkor a Hírszerző szerint az EUtube oldalára nem érkezett egyetlen kifogás sem a tartalommal kapcsolatban.