Az ESODOC workshop a dokumentumfilmkészítés teljesen új területeit tárja fel. A dokumentum-filmkészítés különböző területeit segít összeegyeztetni: rendezőket, producereket, független és nonprofit szervezeteket, valamint televíziós terjesztőket hoz közös platformra.

Az ESoDoc célkitűzése az, hogy új produkciós lehetőségeket hozzon létre az európai dokumentumfilm készítőknek, az olyan alkotások terén, amelyek az emberi jogokra, a szociális igazságra és a környezetvédelemre irányítják a figyelmet.

A workshop három egyhetes kurzust kínál hat hónap alatt, amelynek keretében a résztvevők egyénileg vagy csoportosan fejleszthetik a dokumentumfilmes projekjeiket. Az első kurzus 2006 május 20-26 között lesz Bolzanoban. A második és harmadik kurzus ideje és helyszíne később lesz elérhető www.esodoc.com oldalon.

A résztvevők száma 22 országonként. A résztvételi díj az új EU tagállamok számára 500 euró/per fő, amely magában foglalja az oktatást, a szállást és az ellátást. Az utazási költségeket nem térítik. Ösztöndíj jellegű támogatásra van lehetőség.

A workshopok nyelve az angol.

Jelentkezési határidő: 2006. március 27.