Az 1992-ben alakult Europa Cinemas hálózat az Európai Unió MEDIA programjának részeként jelenleg 25 országban, 264 városban van jelen. Tagjai között 479 mozi szerepel, amely 1120 mozitermet jelent Európa szerte. Magyarország eleddig 7 budapesti és (5 városban) 6 vidéki mozival képviseltette magát. A Nyíregyháza, Szeged, Szolnok, Miskolc, Pécs sor mostantól Győr nevével folytatódik. Ez azt jelenti, hogy a Lloyd mozi nézőszámban, műsorkínálatban és technikai felszereltségben teljesítette a hálózathoz csatlakozás feltételeit.

A hálózat filmszínházai elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló alkotások vetítését. A hálózat anyagilag is támogatja az art-mozikat; a kontinensen készült alkotások vetítése után a tagfilmszínházak vetítésenként és nézőnként is kapnak támogatást.

A MEDIA program és vele az Europa Cinemas hálózat célkitűzése egyszersmind a hálózat irányelve: az amerikai filmek áradatával szemben megerősíteni az európai filmet és vele az európai audiovizuális szektort az évtizedekkel ezelőtt volt előkelő helyére juttatni. A programnak elengedhetetlen kelléke a fiatalok „megfertőzése” az európai filmalkotásokkal, így mostantól a Lloyd mozi is kiemelten fog munkálkodni azon, hogy a színvonalas európai filmek bemutatásán túl ezek minél jobb hatásfokkal találjanak rá fiatal közönségükre.

A most felvállalt feladatok nem ismeretlenek a napokban 11 éves születésnapját ünneplő Lloyd mozi számára, hiszen az elmúlt évek során rendszeresen támogatta a város középiskoláit és felsőoktatási intézményeit diáknapok vagy különleges rendezvények alkalmával. A város diákjai számtalanszor fordultak meg iskolai vetítések alkalmával eddig is Lloyd mozi nézőterén. Ezt a kapcsolatot a jövőben, ha lehet, a mozi üzemeltetői szeretnék még szorosabbra fogni.

Az Europa Cinemas mindezeken felül a jövőre is nagy hangsúlyt fektet: szintén az idei a Cannes-i filmfesztiválon jelentették be annak az új támogatási rendszernek a kidolgozását, amely a hálózat filmszínházainak digitális mozigéptechnikára való áttérését, a digitális vetítések támogatását fogja magában foglalni a jövőben. Az Európa Cinemas és vele a Lloyd mozi távolról sem a múlt: Győrnek - nekünk - a jelen, és van jövője!