Még lehet jelentkezni a Nemzeti Filmintézet történelmi dokumentumfilm pályázatára. Legalább 42 perc hosszúságú, televíziós bemutatásra készülő filmtervek szinopszisait várják május 21-i határidővel, a részletekről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Meghosszabbított határidővel várják a maximum háromperces, mobiltelefonnal készült alkotásokat a MagentaFilm Fesztiválra. A karanténnal kapcsolatos vagy szabadon választott témákban készült alkotásokat is szívesen látnak. A nevezés új határideje május 22., a további részletekről itt írtunk.

A készítés dátumától függetlenül lehet dokumentumfilmekkel nevezni a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra, május 31-ig várják az alkotásokat. A részletekről itt írtunk. 

Műfaji megkötés nélkül várja az emberi sorsokkal, a magyarsággal vagy a szakralitás témakörével kapcsolatos filmeket az V. Ars Sacra Filmfesztivál. A filmeket május 31-ig lehet beküldeni, a nevezés menetéről itt írtunk bővebben.

ACE Producers (fotó: Creative Europe Desk UK)

Az Atelier Ludwigsburg-Paris egyéves képzési program a pályakezdő európai filmproducerek és forgalmazók számára. A programot a Filmakademie Baden-Württemberg és a párizsi La Fémis közösen szervezi. Célja, hogy a producerek és forgalmazók új generációjának reális és konkrét képet nyújtson különböző területeken, mint a forgatókönyvírás, finanszírozás, gyártás, forgalmazás és marketing. A jelentkezési határidő június 1., a további teendők itt

Az ACE Series Special (2020. október 26-31. Brüsszel) workshopra olyan tapasztalt producerek jelentkezését várják, akik szeretnék elmélyíteni ismereteiket nemzetközi közönséget célzó TV dráma sorozatuk fejlesztésével és gyártásával kapcsolatban. A hat napos workshop a tévésorozatok gyártásának kreatív és pénzügyi elemeire fókuszál majd. Június 1-ig lehet jelentkezni, további információk itt

Szintén tapasztalt producerek jelentkezését várják az ACE 30 képzésére, amely több lépésben, idén október és jövő április közt valósul meg. Olyan szakembereknek érdemes jelentkeznie, akik szeretnék nemzetközi közönséget célzó játékfilmes projektjüket fejleszteni. A jelentkezés határideje június 12., részletek itt.

Sources 2 (fotó: sources2.de)

Filmes projekteket várnak a TorinoFilmLab Audience Design Fund felhívására, melynek keretében koprodukciók (játékfilm, dokumentumfilm, animáció) gyártásának és forgalmazásának 45.000 eurós támogatására lehet pályázni, június 25-ig. A részletekért kattints ide.

Forgatókönyvírás és fejlesztés terültén dolgozó szakemberek jelentkezését várják a Sources 2 Projects & Process mentor workshopjára. Három, maximum hat fős csapat vehet majd részt a képzésben, akik egy hónapos felkészülési időt követően csoportfoglalkozásokon, workshopokon és coachingon fejleszthetik magukat. A jelentkezés határideje július 1., további részletek itt

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!

Borító: Atelier Ludwigsburg-Paris