A Nemzeti Filmintézet egyedi pályázatot írt ki az Inkubátor Programban készült filmalkotások pótlólagos filmgyártási támogatására. A pályázat célja a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos védekezéssel összefüggésben az Inkubátor Programban készülő filmalkotások filmforgatásain felmerülő többletköltségek támogatása. Pályázni a filmgyártási támogatásban részesült nyertes projektjeinek filmelőállítói tudnak, az érintett filmalkotás forgatásának utolsó napjáig. Az igényelt összeg legfeljebb 8.000.000 Ft lehet, a pályázat benyújtásának részletei itt olvashatók.

Megnyílt a jelentkezés animációs szakemberek számára a 2021-es CEE Animation Workshopra. A képzés során a részvevők nemzetközi szakértők segítségével fejleszthetik projektjeiket. Előadások keretében ismerkedhetnek meg az aktuális gyártási és forgalmazási trendekkel. Projektekkel 2-3 fős csapatok (producer + rendező, forgatókönyvíró), projekt nélkül pedig hosszútávú céges stratégia kialakításán dolgozó producerek jelentkezhetnek. A részvételi díj projektel 2700 euró, projekt nélkül 1800 euró. Jelentkezési határidő: 2020. november 23. Részletek itt.

2021. március 23-25. között rendezik meg a Series Mania Forum legrégebbi és legsikeresebb eseményét, a Co-Pro Pitching Sessions-t. A Kreatív Európa MEDIA támogatásával megvalósuló Series Mania Forumon évente több mint 2000 TV-s szakember szakember vesz részt. 15 projekt képviselőinek lesz lehetősége sorozat terveik bemutatására. A szakmai zsűri a nyertes projektet 50.000 euróval díjazza. Jelentkezési határidő: 2021. január 6. További információk itt.

Továbbra is várják a jelentkezéséket a EURODOC 2021-es képzésére. A program fejlesztés alatt áló dokumentumfilmes projektekkel rendelkező producerek, illetve a dokumentumfilmes szektor más szakemberei előtt is nyitva áll (pl.: Filmintézetek képviselői, TV csatornák képviselői). A képzés 3 egyhetes workshop formájában valósul meg jövőre. Részvételi díj: 1800 euró (szállás és utazás költségét nem tartalmazza), ösztöndíjra lehet pályázni! Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2020. december 1. Jelentkezés itt

Középiskolás filmkészítők alkotásait várja az 16. O.K. Filmszemle. Játékfilm, dokumentumfilm, animációs műfajban lehet nevezni, maximum 15. perces alkotásokkal. Az első helyezett alkotás 150.000 forint nyer. A nyertesekről szakmai zsűri (Mundruczó Kornél,Balog Judit, Kende János, Kardos Sándor, Reisz Gábor) bírálja el. Jelentkezni 2021. január 15-ig lehet, a teljes pályázati felhívás itt olvasható.

A 4-14 éves korosztálynak szóló, rövid élőszereplős és animációs kisfilmeket vár a 4. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál. A CINEMIRA hazánk egyetlen gyereknek és családoknak szóló nemzetközi filmfesztiválja. A hazai alkotások a Legjobb Magyar Gyerekfilm díjáért is versenybe szállnak. Nevezési határidő: 2021. január 18. Filmek nevezéséhez kattints ide.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa Média Irodához!

Borító: Series Mania