2021. szeptember 7-8. között rendezik meg a Brüsszeli koprodukciós fórumot a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál keretében. A fórumra fejlesztési fázisban lévő projekteket várnak. A koprodukciós fórumot két szekcióban szervezik. Az Up-and-Coming Producers olyan feltörekvő producerek jelentkezését várják első vagy második filmes projektjükkel, akik koproducereket vagy támogatókat keresnek. A Gap Financing Session szekció célja az európai és belga producerek és támogatók közötti együttműködés előmozdítása. A projekteket április 25-ig lehet nevezni, ide kattintva.

Mi a jó pitch titka? Hogyan győzheted meg a megfelelő embereket az ötletedről? Az Erich Pommer Institut e-képzésén három elismert szakértő, Jan Miller, Oliver Zeller (Medienboard Berlin-Brandenburg) és Andreas Bareiss (GAUMONT) válaszol ezekre a kérdésekre, és még sok másra. A képzést letölthető formában teszik közzé, így bármikor elkezdhető. A kurzus 14 fejezetből, 48 videóból áll, 5-7 óra időtartamban. Április 30-ig early bird keretében a képzési program díja 150 euró, utána 299 euró. Részletek itt.

Különleges forgatókönyvíró pályázatot hirdet a Nemzeti Filmintézet FFP és a Cinemira Gyerek-és TEEN Film Fesztivál! A Junior Script Labra 13-18 év közötti fiatalok nevezhetnek mozi és tv sorozat-tervvel. A döntőbe jutók profi forgatókönyvírókkal, dramaturgokkal, impró színészekkel fejleszthetik filmterveiket majd filmes producerek előtt prezentálhatják, hogy végül akár képernyőre kerüljön a film/sorozat! Szakmai kapcsolatokat és értékes díjakat nyerhetnek az alkotók! A jelentkezési határidő április 30., további részletek itt.

Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál (fotó: SFF.ba)

Idén is meghirdetik CineLink Co-Production Market és CineLink Drama felhívásait. Elsőfilmes alkotók fejlesztési fázisban levő, egészestés játékfilmes projektjeit várják. Szükséges, hogy a projekthez már rendező, író és producer is kapcsolódjon. A kiválasztott projektek a CineLink keretében egy 4 napos fejlesztő workshopon vesznek részt 2021. július első felében, augusztusban pedig a 27. Szarajevói Filmfesztivál alatt a CineLink Industry Days eseményén mutathatják be a projekteket (2021. augusztus 13-20.). Május 7-ig lehet jelentkezni, részletek itt.

Az Europa Cinemas új felhívást indít a Kreatív Európa MEDIA támogatásával, amelynek célja, hogy az Europa Cinemas mozihálózat tagjainak innovatív, közös projektjeit támogassa. Az együttműködés megvalósulhat egy országban működő mozik között és nemzetközi szinten is. Jelentkezési határidő június 2. További információk itt.

A Magyar Mozgókép Fesztivál és a Cinemira Nemzetközi Gyerek és Teen Filmfesztivál videóversenyt hirdet értékes nyereményekkel. 20 éven aluliak maximum 1,5 perces hosszúságú filmekkel nevezhetnek, amit lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy a Balatonhoz kapcsolódjon! A határidő június 5., a részletekről itt írtunk.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz! A Kreatív Európa Iroda új helyszínre költözött, amelynek címe: 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 18., 5. emelet 2.

Címlapkép: Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál / Fotó: Filmfreeway.com