2021. 06. 08. filmhu

Európai pályázati körkép: 2021. június

Képzések, pályázatok, felhívások

Júniusi körképünkben dokumentumfilmeseknek, sorozatok alkotóinak, rendezőknek és forgatókönyvíróknak ajánlunk pályázati és képzési lehetőségeket. Megjelentek a MEDIA alprogram új kírásai is.

Meghosszabították a Magyar Mozgókép Fesztivál és a Cinemira videóversenyének határidejét. A MobilBalaton videóversenyen 20 éven aluliak maximum 1,5 perces hosszúságú filmekkel nevezhetnek, amit lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy a Balatonhoz kapcsolódjon! A legjobb filmek alkotói értékes díjakat nyerhetnek, a filmeket pedig a Magyar Mozgókép Fesztiválon vetítik le. Új nevezési határidő: 2021. június 16. A nevezésről bővebben itt

A Bánkitó Fesztivál és a Malter Vándor Filmfesztivál idén is közös filmversenyt hirdet, ezúttal Hungaroterápia címmel: olyan mozgóképes alkotásokat várnak, amelyek elgondolkoznak az elmúlt hónapok történéseiről, szabadságról, magyarságról, valamint traumákkal, eksztázisokkal, kulturális örökséggel és hagyományokkal foglalkoznak. A filmeket 2021. június 16-ig lehet elküldeni nekik, a nevezési feltételek itt olvashatók.

Bánkitó

A MIA koprodukciós vásár és a pitching fórum (2021. október 13-17,. Róma) projekteket vár 2021-es programjára. Az esemény célja, hogy segítse új üzleti lehetőségek létrejöttét, új tartalmak fejlesztését és létrehozását nemzetközi szinten. A koprodukciós vásár & pitching fórum válogatásába mintegy 50 projekt kerül be a világ minden tájáról a következő három kategóriában: Film, Drama, Doc. Minden részleg egy specifikus nemzetközi vásárnak ad otthont, amelyek személyre szabott tevékenységekkel segítik a pénzügyi és produkciós partnerek keresését. Jelentkezési határidő: 2021. június 25., nevezni itt lehet.

Fejlesztés alatt álló fikciós rövidfilmtervekkel jelentkezhetnek alkotói csapatok (írók, rendezők és producerek) a MIDPOINT Shorts programra. Profi és egyetemi projekteket is várnak, azzal a megkötéssel, hogy a terv témájának Közép-Kelet-Európához kell kapcsolódnia. A határidő 2021. június 30., részletek itt

Megnyílt a jelentkezés az ACE Series Special 3 workshopra (2021. december 6-11., Brüsszel). Tapasztalt producerek jelentkezését várják, akik szeretnék mélyíteni ismereteiket nemzetközi közönséget célzó TV dráma sorozatuk fejlesztésével és gyártásával kapcsolatban. 16-18 producer vehet részt a 6 napos workshopon, mely a Tv sorozatok gyártásának kreatív és pénzügyi elemeire fókuszál majd. Jelentkezési határidő: 2021. július 1. A részletekért kattints ide

East Silver

A Paprika Studios és az RTL Magyarország idén is meghirdeti televíziós sorozatötlet pályázatát és pitchfórumát, a Hypewritert, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyanok jelentkezését is várják, akik eddig csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő sorozatötletekkel. A fődíj 10.000 euró, a nyertes ötletből pilot-epizód készül. Nevezni 2021. július 15-ig lehet, a részletekről itt írtunk. 

Az East Silver közép-kelet-európai dokumentumfilmes vásár (2021. október 26-31.) projekteket vár 2021-es rendezvényére, amely a 25. Jihlava Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében kerül megrendezésre. A beválogatott filmek bekerülnek az East Silver 2021 online dokumentumfilm katalógusába és a Ji.hlava IDFF előválogatásába, valamint indulnak a Silver Eye díjért. Jelentkezési határidő:
2021. július 31. Jelentkezés itt

Az új Kreatív Európa program keretében meghirdették a MEDIA 2021-re szóló alábbi pályázatait: Networks of European Cinemas (határidő: 2021. augusztus 10.), European Mini-Slate Development (határidő: 2021. augusztus 12.), Films on the Move (határidő: 2021. augusztus 24.), European Festivals (határidő: 2021. augusztus 24.), European Slate Development (határidő: 2021. augusztus 25.) és TV and Online Content (határidő: 2021. augusztus 25.). Az egyes pályázatok részletei a Kreatív Európa MEDIA oldalán olvashatók.

A Filmjus Alapítvány idén is pályázatot hirdet műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra és forgatókönyv-fejlesztésre, 10 millió forint összértékben. A pályázat beadási határideje: 2021. szeptember 10. A pályázati feltételek itt olvashatók.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Címlapkép: Ji.Hlava International Documentary Film Festival / Fotó: BRNO Daily

Még több magazin

magazin

A focus puller úgy viszonyul a segédoperatőrhöz, mint a Forma 1-es pilóta a hétköznapi sofőrhöz

A HSC Stábiskola hiányszakmai képzéseiről beszélgettünk

A HSC Stábiskola 2004 óta nevel utánpótlást a filmgyártás kulcsterületeire. Ellátogattunk a régi Mafilm területén található bázisra, ahol Novák Emil…

tovább

magazin

Azt álmodtam, hogy mégis élsz

Kritika a Nem kapjátok meg a gyűlöletem című filmről

A Franciaországot közelmúltban ért terrortámadások élménye kollektív és mély ellenállást hívott elő az ott élő emberekből: a franciák úgy döntöttek,…

tovább

Cannes 2023

Május 16. és 27. között rendezik meg a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált, ahol Magyarországot a rövidfilmek versenyében Buda Flóra Anna 27 című animációja, a rövid- és diplomafilmek zsűrijének elnökeként pedig Enyedi Ildikó képviseli.

Visszatért klasszikus gengszterfilmjeihez, de nagy kockázatot is vállalt Scorsese

Martin Scorsese: Itt nem az a kérdés, hogy ki mit tett. Hanem hogy ki mit nem tett

Buda Flóra Anna: Egy pornóra adaptált fakó bűnügyi tévéfilm hangulatát akartam megidézni

a teljes dosszié

A nemzet aranyai

A vízilabda arany korszakának történetét elmesélő film április 20-án érkezik a mozikba. Hősei azok a legendás játékosok, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot: a Benedek, Kásás, Kiss, Szécsi, Biros, Molnár nevével fémjelzett csapat három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa-győzelmet szerzett.

Éneklésből mentünk, vertük az öltöző falát

A vizilabdás srácok társaságában két és fél óra is gyorsan elszáll

A vízilabdás legendák is készülődnek filmjük bemutatójára

a teljes dosszié

Hat hét

Március 23-án érkezik a mozikba Szakonyi Noémi Veronika első nagyjátékfilmje. A Six Weeks / Hat hét főszereplője egy gimnazista lány, aki örökbe adja az újszülött babáját, de jogszerűen hat hete van, hogy meggondolja magát és visszakérje.

Versenyt fut az idővel egy tinilány az év egyik legjobb magyar filmjében

Végre mozikba kerül a Hat hét

Nagydíjat nyert a Hat hét Tallinnban

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
Én arról vagyok híres, hogy soha nem ígérek semmit. De azt betartom.

Álmodozások kora

Oszd meg! Az összes idézet