Az immár harmadik alkalommal megvalósuló, 2018-ban indult verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A nemzetközi mezőny nyertese 10.000 euróval lesz gazdagabb, pályaművéből pedig pilot készül, ami az RTL Most-on nagyközönség elé is kerül.

Június 1-től egészen augusztus 31-ig lehet jelentkezni a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum - sorozatötlet pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 10 országban jelen lévő televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez.

Csuja Imra A hentes forgatásán / Fotó: Paprika Studios

a verseny korábban már két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben zajlott Budapesten, az európai televíziós szakma krémje előtt bemutatkozási lehetőséget nyújtva a résztvevőknek. Akkor versenyenként több, mint 20 ország 150 pályázata került az elismert szakemberekből álló, öttagú nemzetközi zsűri elé.

A Hypewriter záróeseményén a nyolc-nyolc bemutatott pályamű közül 2018-ban A hentes amerikai, 2019-ben pedig Az aranykor magyar alkotójának ítélték oda a fődíját, valamint a lehetőséget, hogy a Paprika Studios és az RTL Magyarország gyártásában az ötletből sorozatpilot készüljön. Előbbi gyártása már befejeződött, és hamarosan bemutatásra kerül az RTL Most-on, utóbbi koncepció pedig fejlesztési fázisban várja a megvalósítást.

A Hypewriter pitchfórum 2019-ben / Fotó: Hypewriter

A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es verseny is angol nyelven zajlik, a szervezők elsősorban a kelet-közép-európai régióból számítanak nevezésekre, de a világ minden részéről lehet jelentkezni.

A beérkezett pályaművek közül a zsűri a legjobb nyolc alkotóját hívja meg a Hypewritert záró pitchfórumra, amely a tervek szerint augusztus végén Budapesten, a több mint 70 ország részvételével zajló szakmai rendezvénnyel, a NATPE Budapest International-lel egyidőben, annak tőszomszédságában kerül megrendezésre.

A pitchfórum résztvevői a zsűri mellett közel 100, a világ számos pontjáról érkező szakmabeli – forgalmazók, gyártók, televíziós szakemberek, szakmai újságírók – előtt mutathatják be az ötletüket. A nyertes díjazása változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

Jelentkezés és további információk itt.

Forrás: Hypewriter
Címlapkép: Nagy Ervin A tanár 3. évadjában / Fotó: Paprika Studios/RTL Magyarország