A két fesztivál közös felhívása szerint furcsa éveken vagyunk túl, felgyülemlett feszültséggel, gyásszal, meg nem történt és megmásíthatatlan eseményekkel. Ezt pedig előbb-utóbb fel kell dolgoznunk, hogy gyógyulásnak eredjenek a sebek, amiket az elmúlt időszak okozott. Vagy éppen hogy olyan élmények értek, amitől szebbnek, jobbnak látod az életet? 

A versenyen műfaji megkötés nincs, a filmek mozoghatnak az animáció-, a dokumentum-, játék- és kísérleti filmek kategóriák között, a szervezők számára az a fontos, hogy a történeteknek üzenete legyen. A beválogatott rövidfilmek a vetítések során végig kísérik az idei Bánkitó Fesztivál programját, a legjobb filmeket pedig a két fesztivál közös szakmai zsűrije jutalmazza.

A felhívás részletei:

1. Körülbelül 30 rövidfilmet tudnak levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül a Bánkitó Fesztiválon.

2. A pályázatra 2019. január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni.

3. A kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket.

4. A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása a Bánkitó és a Malter felületein közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

5. A közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkérnek, akik díjazzák alkotásokat.

6. A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldni számukra június 16-ig. Minden filmetcímmel, játékidővel és az értesítési címmel ellátva.

7. A filmeket a Filmfreeway felületén lehet nevezni itt, valamint a következő címere várják bármilyen file megosztóval, lehetőleg mp4 formátumban: malterblog@gmail.com

Minden előzetes képi és sajtóanyag bekerül a fesztivál archivumába.

8. Ha alkotásodat elfogadták, visszajelznek, amilyen hamar csak lehet. A végső program összeállítására június első hetében kerül sor. Az idei vetítés után az alkotásokat nem terjesztik tovább és azokról nem készítünk másolatokat.

9 . Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelősséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérik, hogy a verseynzők soha ne eredeti kópiát küldjenek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.

10. Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.

Forrás: Bánkitó fesztivál / Címlapkép forrása: Bánikó fesztivál Facebook-oldal