2021. 09. 21. filmhu

Európai pályázati körkép: 2021. szeptember

Képzések, workshopok, filmfesztiválok

Ismét összeszedtük a legfrissebb európai és hazai lehetőségeket, amelyek a filmszakma képviselőire várnak. Szeptemberi pályázati körképünket rendezők, forgatókönyvírók, producerek és utómunkával foglalkozó szakemberek számára kiemelten ajánljuk.

A Kreatív Európa MEDIA Irodák hálózata online konferenciát szervez szeptember 28-án 15:00-16:30 között az Európai zöld megállapodás vonatkozásairól a mozik számára. Különböző európai országok moziüzemeltetői olyan energia- és erőforrás-megtakarítási megoldásokat mutatnak be, amelyek mind a mozik jegypénztára, mind az éghajlat szempontjából kifizetődőek.  konferencia áttekintést nyújt továbbá a jogi követelményekről, a lehetséges megoldásokról és a legjobb gyakorlatokról. Regisztrálni szeptember 24-ig lehet itt.

A Kreatív Európa Irodák egy csoportja (Ausztria, Belgium, Horvátország, Dánia, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Portugália, Románia) online partnerkereső pitching fórumot rendez a Kreatív Európa MEDIA Co-Development pályázati felhívásához kapcsolódóan kreatív dokumentumfilmes producereknek.  Az online eseményre 2021. szeptember 28-án kedden, 10:30-13:00 között kerül sor, célja, hogy a pályázni tervezők partnereket találhassanak projektjeik megvalósításához. Az eseményen az érdeklődők Magyarországról megfigyelőként tudnak részt venni, a részvételhez itt lehet regisztrálni szeptember 26-ig.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Bridging the Dragon Sino-European Project Lab képzést (2021. november 28.-december 1., várhatóan hibrid formában) az európai és kínai együttműködés és koprodukciók előmozdítása érdekében. A határidő 2021. október 1, jelentkezni itt lehet.

2021. november 17. és 19. között rendezik meg a XX. Lakiteleki Filmszemlét, 2015 után készült magyar nyelvű mozgóképeket várnak. A határidő október 1., a nevezés feltételei itt olvashatók. 

Már lehet jelentkezni a Torino Film Lab ScriptLab képzésre, amely a korai fejlesztési fázisban lévő játékfilm projektek forgatókönyv fejlesztésre fókuszál.A képzés időpontjai: 2022. március és november között (jelenléti oktatással júniusban és novemberben + 3 online modul márciusban, szeptemberben és októberben) Jelentkezési határidő: 2021. október 1. 14:00. Regisztráció itt

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt az APostLab őszi workshopjára (2021. november 18-23. Athén). Az APostLab hatnapos projektalapú intenzív képzése során a résztvevők jobban megismerhetik az utómunka technikai, pénzügyi és kreatív aspektusait, a nemzetközi koprodukciós környezet kihívásaira összpontosítva. Az új határidő 2021. október 3., további infók itt.

Torino ScriptLab

A Francia Nemzeti Audiovizuális Intézet ismét meghirdeti FRAME Tech képzését audiovizuális archívumok munkatársai számára. A nemzetközi képzés az audiovizuális tartalmak menedzsmentjének technikai részleteire fókuszál majd. Időpont: 2021. november 17-19. és 22-24. Jelentkezési határidő: 2021. október 8. Ösztöndíjra szeptember 27-ig lehet jelentkezni. Részletek itt

A Less is More 2022 képzési programjára olyan írók/rendezők jelentkezhetnek, akik első, második vagy harmadik játékfilmes projektjüket fejlesztik. A filmtervnek korai fejlesztési fázisban kell lennie. A program három egyhetes workshopból áll 2022. március és október között. Határidő: 2021. október 11., jelentkezés itt

Producerek és rendezők jelentkezését várják a Eurodoc 2022-es képzésére. A programra fejlesztési fázisban lévő dokumentumfilmes projektekkel lehet jelentkezni. A képzés három egyhetes workshopból áll, amelyeket három különböző európai városban rendeznek meg 2022. március és október között, valamint online képzési alkalmakra is sor kerül a program ideje alatt. Jelentkezési határidő: 2021. október 29. További részletek és jelentkezés itt

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Még több magazin

magazin

Kalandfilmből derül ki, hogyan lett Vác a múmiák fővárosa

Kiss Stefán Mónika A váci múmiák - Memento Mori című filmterve

A váci Fehérek templomának 300 éve elfeledett kriptájából több mint 262 részben vagy egészben mumifikálódott test került elő. A magyar város…

tovább

magazin

Hat kisfilmmel búcsúztatták a régi SZFE-t

A 6x6 vetítésen jártunk

Október 12-én, a Toldi moziban tartották az SZFE 2020-as végzős alapszakosainak 6x6-os vetítését. A rendezők osztályfőnöke Enyedi Ildikó volt,…

tovább

Eltörölni Frankot

1983, a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

Homályban hagyott Frank

Fabricius Gábor: Nem számítottam rá, hogy ilyen álomszerű lesz a végeredmény

A tabunak a lényege, hogy megérintsük

a teljes dosszié

Külön falka

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Kis Hajni bemutatkozó nagyjátékfilmjét szeptember 30-tól játsszák a mozik.

Közönségdíjat nyert a Külön falka Miskolcon

Remélem, hogy a legtöbb szülinapom ilyen tevékeny lesz

Vadság és báj elbűvölő elegye

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés

A feleségem története

Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült. A titokzatos szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. A film szeptember 23-tól látható a mozikban.

Gijs Naber: Sokat segített, hogy Ildikó egy intelligens, melegszívű és érzékeny ember

Egy pontig úgy volt, hogy A feleségem története fekete-fehér lesz

A romlás szerelmes hajóskapitánya

a teljes dosszié
 
- Elintézem őket.
- Elintéz! Szóval elintézel minket! Tudod, az elődeidben több tisztelet volt!

Mátrix - Újratöltve

Oszd meg! Az összes idézet