Kisjátékfilmeket, kísérleti vagy animációs munkákat vár a 7. Filmgalopp a 22. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle versenyprogramjába. A Filmgalopp idei versenyében indulhat bármilyen témájú és technikájú kisjátékfilm, kísérleti vagy animációs alkotás, amely 2020. január 1-je óta készült el, és amely stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók. Fontos szempont az is, hogy a filmek javarészben erdélyi helyszíneken készüljenek, és nagyrészt vagy teljes egészükben magyar nyelven szólaljanak meg. Határidő: 2022. augusztus 7. éjfél. További részletek itt

XVIII. Göcsej Filmszemlére (2022. október 8.) időkorlát nélkül lehet nevezni a következő műfajokban: kisjátékfilm, dokumentumfilm, filmetűd. A zsűri az első, második és harmadik helyezettet díjazza, továbbá különdíjakat oszt ki. Határidő: 2022. augusztus 10. 15:00. Részletek itt.

Már lehet jelentkezni a Castorp Filmes Képzőműhely másodéves osztályába a 2022/23-as tanévre. 2 fő csatlakozhat a tavaly indult csoporthoz az ősszel kezdődő második tanévben. Olyan 18 és 26 év közötti fiatalokat keresnek, akik rendezőként már készítettek legalább egy saját munkát (rövidfilmet, klipet, egyéb fikciós videót). Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 14. éjfél. További információk a Castorp honlapján találhatók.

Az European Work in Progress Cologne eseményre olyan producerek jelentkezését várják, akik gyártási vagy utómunka fázisban lévő filmjük forgalmazási stratégiáit kívánják fejleszteni, vagy koproducereket és társfinanszírozókat keresnek. Időpont: 2022. október 17-19. (Kölni Filmfesztivál előtt) A legjobb projektek 37500 euró értékű utómunka támogatásban részesülnek. Nevezési határidő: 2022. szeptember 1. További infók itt

Elindult a nevezés a 2023-as Budapest International Documentary Festivalra. A 2023. január 21 és 29. között megrendezendő 9. BIDF nemzetközi és magyar versenyébe 2021- és 2022-ben készült kreatív dokumentumfilmeket vár. A BIDF idén az európai filmes egyetemek hallgatóinak jelentkezését is várja a rövid dokumentumfilm kategóriában. Nevezési határidő: 2022. szeptember 15. Nevezni a BIDF oldalán lehet.

Új program indul European Writers Club elnevezéssel, amelyet az Európai Unió a ’Writing European’ kezdeményezés keretében támogat. A program célja, hogy előmozdítsa az együttműködést európai TV sorozatok alkotói, írói és producerei között, valamint segítse őket szélesebb nemzetközi közönség elérésében. Ennek érdekében a European Writers Club létrehoz egy európai hálózatot az audiovizuális szakemberek számára, amelynek keretében a kapcsolatépítés és közös munka mellett új alkotási folyamatokat is bemutatnak. A részletek itt olvashatók. 

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet 13-19 év közötti fiataloknak. A legjobb filmek alkotói értékes filmes díjakat, menő LEGO játékokat, valamint videózásra kiváló mobiltelefont és akár videóvágásra is alkalmas tabletet nyerhetnek. Beküldési határidő: 2022. szeptember 18. A nevezési felhívás itt olvasható.

Elindult a nevezés a 25. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázatra. A filmszemlét november 16. és 19. között rendezik meg, és most is komoly nemzetközi érdeklődés várható. Az idei év mottója: Ajándék. Rövidfilmes kategóriákban maximum 30 perc hosszú kisjáték-, kísérleti-, animációs-, vagy dokumentumfilmmel lehet pályázni. A televíziós dokumentumfilm kategóriában nevezett alkotások maximális játékideje 60 perc lehet. A nevezési határidő 2022. október 10. További részletekért kattints ide

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Címlapkép: Kölni filmfesztivál