Megjelent a Kreatív Európa MEDIA 2024-re szóló nyolc új pályázata. Többek között TV és online tartalmak, játékfilmek, animációs filmek és kreatív dokumentumfilmek, innovatív eszközök és üzleti modellek fejlesztésére, vásárok és hálózatépítő tevékenységek megvalósítására, narratív videójátékok és interaktív narratív immerzív tartalmak készítésére lehet támogatást nyerni. Bővebben itt.

Az előadás témája, hogy hogyan lehet hatékonyan bevonni finanszírozókat, milyen finanszírozási modellek vannak, milyen előnyöket lehet teremteni a befektetőknek? Ezekre ad választ az FFP és a Cinemira Kreatív forrásteremtés előadásán Jennifer Frees, aki  aTIFF (Toronto International Film Festival) vezetőségében is dolgozott és jelenleg a Second Order Executive Advisory igazgatója. Az előadásra október 26-án, a workshopra 27-én kerül sor. Jelentkezési határidő: 2023. október 15. Részletek itt.

Producerek és kreatív csapataik jelentkezését várják a CEE Animation Workshop 2024-es programjára, amelyen a résztvevők nemzetközi szakértők segítségével fejleszthetik animációs projektjeiket. Jelentkezési határidő: 2023. október 20. Jelentkezés itt

A CEE Animation interaktív workshopot szervez az animációs rövidfilmek forgalmazása iránt érdeklődőknek. A képzést a francia MIYU, a z animációs rövidfilmekre specializálódott legnagyobb forgalmazó cég alapíja és elnöke, Luce Grosjean vezeti majd. Időpont és helyszín: 2023. november 25. – december 3. (Animateka Nemzetközi Animációs Filmfesztivál ideje alatt) Jelentkezési határidő: 2023. október 23. Bővebben itt.

Megnyílt a jelentkezés a Midpoint Institut 2024-es Feature Launch képzésére. A forgatókönyv- és projektfejlesztő programra kreatív csapatok jelentkezését várják fejlesztési szakaszban lévő projektekkel. A Feature Launch programra beválogatott 9 projekt versenyezhet a 20.000 eurós Eurimages koprodukciós fejlesztési díjért, amelynek első alkalommal a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál ad majd otthont. A legjobb projektnek pedig a 10.000 eurós Works in Development díjat is a KVIFF keretein belül adják át. Bővebben itt.

Fejlesztési és korai gyártási fázisban lévő, egész estés kreatív dokumentumfilmeket, sorozatokat és interaktív projekteket várnak a 13. East Doc Platformra, amely a közép-kelet-európai dokumentumfilmek legnagyobb koprodukciós, finanszírozási és forgalmazói platformja. A platform további két programja közül az East Doc Forum pitching lehetőséget ad a fejlesztési/korai gyártási szakaszban lévő projektek képviselőinek a finanszírozás és koprodukciók megvalósításának érdekében, az East Doc Market keretében a filmesek és döntéshozók előre egyeztetett megbeszéléseken tárgyalhatnak a fejlesztési/gyártási/utómunka szakaszban lévő projektekről. Jelentkezési határidő: 2023. november 10. Jelentkezés itt.

Megnyílt a jelentkezés a Koppenhágai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál koprodukciós fórumára. A CPH:FORUM-ra 2024. március 28-31. között kerül sor Koppenhágában. Az eseményen 40 gondosan kiválasztott dokumentumfilmes projektet és sorozatot mutathatnak be alkotóik, valamint a CPH:FORUM pitch-előkészítést és személyes konzultációkat is biztosít a kreatív csapatok, a lehetséges koprodukciós partnerek, valamint az érdeklődő finanszírozók és forgalmazók között. Jelentkezési határidő: 2023. november 15. Részletek itt

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Címlapkép: CEE Animation Workshop