Augusztus 27. éjfélig meghosszabbították a jelentkezést 66. Országos Függetlenfilm Fesztiválra (201. október 7-10., Szombathely). A nevezés feltételeiről itt lehet olvasni. 

Projekt nélkül még lehet jelentkezni a DOX IN VITRO kétnapos workshopot (2021. szeptember 12-13. Pöstyén, Szlovákia), amely a Cinematik, a Creative Europe Desk Slovakia és a Slovak Audiovisual Fund együttműködésével valósul meg. A programra fiatal producerek és dokumentumfilmesek jelentkezését várják. A workshop a dokumentumfilmek fejlesztésére és a koprodukciók szerepére fókuszál tapasztalt oktatók iránymutatásával. A részvételi díj 150 euró. Jelentkezési határidő: augusztus 30. Jelentkezés itt.

XVII. Göcsej Filmszemle: a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. pályázatot ír ki filmesek számára. Időkorlát nélkül lehet nevezni kisjátékfilm, dokumentumfilm és filmetűd műfajokban. Az ifjúsági kategóriában 18 éven aluli alkotók 3-5 perc hosszúsági filmjeit várják, témamagkötés nélkül. Minden kategóriában csak 2020. január 1. után készült alkotásokat várnak. Részletek és jelentkezés itt. A nevezett filmek feltöltésének határideje: augusztus 31. ,14:00.

DOX IN VITRO

Elindult a jelentkezés a Verzió Doclab nemzetközi dokumentumfilmes workshopra (2021. november 10-12., Budapest) rendezőknek és producereknek, fókuszban a forgalmazási stratégia. A workshop háromnapos egyéni mentorálást, valamint mesterkurzusokat biztosít, melyeket világszínvonalú forgalmazók, producerek és marketingszakértők vezetnek. A határidő szeptember 12., a részletekről itt írtunk. 

Megnyílt a jelentkezés az APostLAb őszi workshopjára. A hatnapos, projektalapú intenzív képzés során a résztvevők jobban megismerhetik az utómunka technikai, pénzügyi és kreatív aspektusait, a nemzetközi koprodukciós környezet kihívásaira összpontosítva. Időpont és helyszín: 2021. november 18-23. Athén. Producerek, fejlesztési, finanszírozási vagy utómunka fázisban levő, nemzetközi koprodukcióban megvalósuló játékfilmes vagy sorozat projektekkel, utómunka supervisorok jelentkezését várják. A részvételi díj produceknek 1600 euró, utómunka supervisoroknak 1300 euró. A díj tartalmazza a szállás és az étkezések költségeit is és ösztöndíjak is elérhetőek. Jelentkezési határidő: szeptember 13. További infók itt.  

19 projektet válogattak be a Brüsszeli koprodukciós fórumra, amelyet szeptember 7-én és 8-án rendeznek. A fórumon való részvételre és személyes találkozók egyeztetésére beválogatott projekt nélkül is lehetőség van. A koprodukciós fórumot két szekcióban szervezik: Up-and-Coming Producers: koproducereket vagy támogatókat kereső feltörekvő producerek szekciója első vagy második filmes projektjükkel Gap Financing Session: a szekció célja az európai és belga producerek és támogatók közötti együttműködés előmozdítása A fórumon való részvétel ingyenes, regisztrálni itt lehet. 

Apostlab

EPI workshop Budapesten: 2021. október 28. és 30. között Budapesten rendezik meg az Erich Pommer Institute European Co-Production - Legal and Financial Aspects képzését, amelyre koprodukcióban érdekelt filmes és TV-s szakemberek jelentkezését várják. A képzés exkluzív betekintést nyújt számos újabb európai koprodukció (játékfilm és drámasorozat) készítésébe, valamint áttekintést nyújt a koprodukciók jogi és pénzügyi elemeiről. Gyakorlati tippek és interaktív feladatok segítik majd a résztvevőket abban, hogy sikeresen tudják kezelni az európai koprodukciók változó komplexitását. A képzés egyik előadója László Sára, a Campfilm producere lesz. A képzésről szeptember 7-én, 19 órakor online tájékoztatót is tartanak, amelyre itt lehet regisztrálni. A képzés a Nemzeti Filmintézettel együttműködésben valósul meg. Az Erich Pommer Institute 6 magyar résztvevőnek kedvezményes részvételi díjat ajánl fel (350 euró). Ennek igénybevételéhez az EPI honlapján a “Local Scholarships” fül alatt kell jelentkezni.

A Nemzeti Filmintézet 7. alkalommal hirdeti meg a pályakezdő rendezők első egész estés filmjének elkészítését támogató pályázatát, az Inkubátor Programot. Jelentkezhetnek diplomás, de egész estés filmet még be nem mutatott rendezők és azok is, akik rövidfilmjükkel nemzetközi fesztiválokon szerepeltek, valamint olyan alkotók is pályázhatnak, akik országos televízióban bemutatott rövidfilm rendezői voltak. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet filmötlettel (treatment) és rövid szinopszissal az NFI honlapján közzétett pályázati kiírás szerint

Közös alkotópályázatot hirdet középiskolásoknak a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum  a Klassz program keretében a Nagylátószög -120 éves a magyar film című kiállításhoz kapcsolódóan. A jelentkezési határidő: október 3. Részletek itt olvashatók. Három témában lehet pályázni:

  • Készíts plakátot Törőcsik Mari valamely filmjéhez!
  • Készíts mozgó filmplakátot egy magyar animációs filmhez vagy egy kísérleti filmhez!
  • Készíts storyboardot egy magyar film „kimaradt” jelenetéhez vagy alternatív befejezéséhez!

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!