Egy fiú és egy lány, akik egy bulin megismerkednek, egy éjszakára egymásra találnak, majd reggelre a lány eltűnik. Idáig ez lehetne egy szokványos egyéjszakás kaland, de a fiú elkezdi keresni a lányt, mert úgy érzi, ő volt a nagy Ő. Kölcsönös ez a szerelem vagy plátói? Álmodta a fiú az egészet vagy lezajlott a valóságban?

Mások is látják ezt a kapcsolatot vagy a fiú csak a lelkében éli meg a szerelem és a csalódás mélységeit? Erről szól a Danubia Zenekar május 23-án, ebben az évadban utoljára látható előadása Szemenyei János és Wrochna Fanni főszereplésével az Átriumban. Az előadás Robert Schumann egyik legismertebb dalciklusán, a Dichterliebe, azaz a Költő szerelmén alapul, de ne tévesszen meg senkit, ez a mostani előadás nem a 19. századi, hanem nagyon is mai, kortárs verzióját mutatja meg a fájdalmas szerelmi csalódásnak.

A Dichterliebe - A tizenkét óriás kilencven perces zenei utazás filmes megállókkal. Aki volt már szerelmes, nem fogja távolinak érezni a Dichterliebét, aki pedig még nem élte át ezt a túlfűtött, visszaemlékező, dühös, lemondó lelki hullámvasutat, kap egy kis betekintést abból, hogy mi vár rá a jövőben.

A Horvát Lili által rendezett szerelmes filmben a külvilágban zajló eseményeket követik végig a nézők, de ezt folyamatosan megszakítják a főhős lelkében lezajló változások. Ez a közel negyven perces film kifejezetten az előadáshoz készült, a filmes jelenetekben Szemenyei János és Wrochna Fanni mellet többek között Nagy Zsolt és Stork Natasa is szerepel, akikkel a rendező korábbi, számos nemzetközi díjat nyert, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében dolgozott már együtt.

Az előadásra itt lehet jegyet vásárolni. 

Dalok arról, hogy a szerelemhez elég egy ember is

Horvát Lili kezei alatt egy izgalmas, kísérletező játszótérré változik az Átrium színpada, ahol egy filmvászon, a Danubia Zenekar, Schumann romantikus dalai, egy kék kanapé, valamint Szemenyei János és Wrochna Fanni is helyet kapnak. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre rendezője sikeresen keresztezi a színházat a filmmel, egy megvalósulatlan szerelmi történet belső folyamatait kutatja, és közben egy rá jellemző, hipnotikus, álomszerű világba vezet el minket.

 

Forrás: A produkció közleménye